in

Op je kleinkinderen passen kan de levensverwachting verhogen, zegt nieuwe studie

Als een van jullie een licht schuldgevoel voelt wanneer je je ouders vraagt ​​om te babysitten, voel je dan niet meer schuldig.

Blijkbaar leven grootouders die op hun kleinkinderen passen langer, volgens een recente studie.

De studie, van meer dan 500 mensen van 70 jaar en ouder, toonde aan dat die grootouders die anderen hielpen, minstens zeven jaar langer leefden.

De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Evolution and Human Behaviour.

Mensen die niet om anderen gaven, hadden een gemiddelde levensverwachting van slechts vier jaar na het einde van het onderzoek. De helft van de grootouders in de studie die op hun kleinkinderen past, leefde tien jaar na het eerste onderzoeksgesprek nog.

Onderzoek suggereert dat ouderen een doel geven hen actief houdt.

LEES OOK!
Man (44) overlijdt na val uit flat in Nijmegen

Volgens Sonja Hilbrand, een van de auteurs van de studie en een promovendus aan de afdeling psychologie aan de Universiteit van Basel in Zwitserland: “Deze link kan een mechanisme zijn dat diep geworteld is in ons evolutionaire verleden toen hulp bij kinderopvang cruciaal was voor de overleving van de soort. ‘

Mensen die geen contact hebben met de kleinkinderen kunnen zien dat hun gezondheid daadwerkelijk negatief wordt beïnvloed, voegde Hilbrand eraan toe.

Je volwassen kinderen helpen op de een of andere manier helpt je ook om langer te leven, zo bleek uit het onderzoek. Dus het gevoel te weten dat je het nodig hebt om je daarom een ​​doel te geven, is gunstig voor onze gezondheid naarmate we ouder worden.

Bruno Arpino, universitair hoofddocent aan de Pompeu Fabra Universiteit van Barcelona, ​​zei dat het kan helpen om senioren mentaal en fysiek actief te houden.

LEES OOK!
51-jarige Franse auteur vindt dat vrouwen ouder dan 50 “simpelweg te oud” zijn om van te houden

“Zorgverlening kan zorgverleners een doel van het leven geven, omdat zorgverleners zich nuttig kunnen voelen voor de anderen en voor de samenleving,” zei hij. “Zorgverlening kan ook worden beschouwd als een activiteit die zorgverleners fysiek en mentaal actief (houdt).”

Hij voegde eraan toe dat eerdere onderzoeken aantoonden dat mantelzorg het cognitief functioneren, evenals de lichamelijke en geestelijke gezondheid lijkt te verbeteren.

Deze studie omvatte geen grootouders die de volledige voogdij over hun kleinkinderen hebben. Dat is eigenlijk schadelijk voor ouderen, volgens de studie.

Ontdek in de onderstaande video meer over waarom je je kinderen zo vaak mogelijk met hun grootouders zou moeten delen.

Opa heeft weer het gevoel dat hij leeft als hij keihard wordt geschuurd

Onherkenbaar: Zo zag Britt Dekker er vroeger uit