in

Op de foto lacht de 2-voudige moeder gelukkig in de camera. Maar onder de tafel zien we het bewijs van een tragedie.

2 maart 2002 is een datum die Stephanie Decker nooit meer zal vergeten. Want de 42-jarige moeder uit Henryville, Indiana, wordt er elke dag aan herinnerd als ze naar haar schoenen kijkt. Die noodlottige dag verloor ze immers haar beide benen. Maar ze heeft van niets spijt, en zou wat ze toen deed zo opnieuw doen.

Stephanie was die dag net terug thuis gekomen met haar twee kinderen Dominic en Reese, toen er plotseling een zware storm uitbrak. Eerst dacht Stephanie nog: “Gelukkig zijn we net op tijd binnen!” Maar dan werd het nog erger. Zo erg dat Stephanie naar de kelder vluchtte. Ze herinnert het zich als iets uit een slechte film: “Ik zag naar buiten en zag hoe een trampoline in de tuin gewoon door de lucht vloog.” Langzaam raakte ze in paniek.

Het werd alsmaar erger: “Het heel huis trilde. Ik was bang dat de ramen aan diggelen zouden vliegen.” Instinctief wikkelt ze haar kinderen in een deken en legt zich bovenop hen. Vervolgens werd hun huis de lucht in getild.

Lees ook  Mama valt razendsnel kilo’s af na simpele verandering – zie haar nu, 55 kilo minder

Het was geen gewone storm die over hen woedde. Het was een tornado die met een snelheid van 280 km/u alles op haar pad vernielde. Stephanie keek op en zag hoe een gigantische metalen balk op hen viel. “Ik weet nog dat ik een beslissing moest nemen. Mezelf in veiligheid brengen of mijn kinderen beschermen. De beslissing was eenvoudig. Ik zou alles opofferen om mijn kinderen te beschermen.” Ze wierp zich nog steviger op haar kinderen en door het immense gewicht van de balk braken alle botten in haar benen.

Maar de ramp was nog niet voorbij. Ondertussen trok er een tweede tornado over die nog meer puin en stenen in het rond slingerde. Ze vecht als een beer en met haar bovenlichaam ving ze het rondvliegend puin op. Ze zou nog eens acht ribben breken en ook haar longen werden doorboord. Maar haar kinderen waren veilig!

Lees ook  Trijntje Oosterhuis viert jubileum met Michael Jackson-liedjes

Toen de storm ging liggen, konden de kinderen zich bevrijden en hulp zoeken. Stephanie was zwaargewond en het duurde erg lang voor ze helemaal hersteld was. Uiteindelijk kreeg ze twee ultramoderne prothesebenen.

Een jaar na de tornado richtte ze het Stephanie Decker Fonds op – een organisatie die steun biedt aan slachtoffers van rampen. Momenteel reist ze als motivatiespreker door het land.

Hun huis hebben ze niet opnieuw opgebouwd: vandaag wonen ze in Sellersburg, op 15 minuten van Henryville. Met heel veel kracht en doorzettingsvermogen heeft deze moeder de greep op het leven herwonnen.

Stephanie is zonder enige twijfel een echte heldin! Haar moed toont aan over welke superkrachten een moeder beschikt. Hopelijk kan ze nog veel mensen inspireren en motiveren!

DEEL dit verhaal met je vrienden!

Terwijl hij het graf van zijn vader bezoekt, ziet de 2-jarige een doos met zijn naam erop [video].

Een waar wonder! Je vraagt je af, waarom deze baby zo ongelooflijk klein is? Kijk zelf maar.