in

Ook zo gek op Cornetto’s? DIT is waarom je de chocolade in het puntje beter kan laten liggen…

De zomer is nu echt begonnen en daarom zijn ijsjes niet aan te slepen. Zo ook de geliefde Cornetto. We willen het feestje eigenlijk niet bederven, maar we kunnen je dit niet onthouden. Wist jij namelijk dat de chocolade in het puntje van het hoorntje ongezonder is dan alles van de rest van het ijsje?

Ongezond puntje
HUH?! Hoe kan zo’n klein stukje chocolade nou zo ongezond zijn? De theorie die schuilgaat achter deze stelling van hoogleraar Bert Weckhuysen is de volgende: Om het smeltpunt te controleren en het smelten te voorkomen, moet er iets worden aangepast in de samenstelling van de vetten in de chocolade.

Lees ook  Leraar middelbare school wordt zo zwaar gepest dat hij in de klas begint te huilen

Met behulp van katalysatoren worden onverzadigde vetten omgezet in verzadigde vetten. Het komt er dus op neer dat de gezonde vetten uit de chocolade worden omgezet in ongezonde vetten. Unilever -de producent van het ijsje- zegt dat dit helemaal niet klopt. Zij verklaren tegenover Gazet van Antwerpen: “De cacaofantasie in het puntje is niet gehard”, zegt woordvoerder Freek Bracke. “Er komt dus geen katalysator aan te pas en er ontstaan dus ook geen transvetten.”

Lees ook  Papa probeerde zijn vierjarige dochter te verkopen voor s*ks

Als je de uitgebreide uitleg wilt zien, kijk dan het filmpje hieronder:

Wat ontzettend bijzonder: pasgeboren meisje ‘loopt’ meteen

DIT is waarom iedereen die wil afvallen gaat zwemmen, de resultaten zijn ongelofelijk!