in

Onzuivere huid? Vermijd dan deze etenswaren en drankjes

Zou je gezicht een weerspiegeling kunnen zijn van je gezondheid? Hoewel de meningen erover verdeeld zijn, beweren sommige voedingsdeskundigen dat je aan iemands huid kunt zien wat diegene heeft gegeten.

Die roodheid, puistjes en rimpeltjes op je gezicht zouden dus wellicht verklaard kunnen worden door het voedsel dat je tot je hebt genomen.

Van een onzuivere huid wordt natuurlijk niemand vrolijk, dus let goed op met deze etenswaren als je er last van hebt. Heb je last van een onzuivere huid? Probeer dit voedsel dan eens te laten staan.

Onzuivere huid
Welk deel van je gezicht onzuiverheden bevat, kan veel vertellen over je eetpatroon. Welk voedsel je het beste kunt laten staan om onzuiverheden tegen te gaan, hangt dus af van de plaats van de puistjes, roodheid of rimpeltjes.

Rondom je mond en kin
Wist je dat je kin in verbinding staat met je maag? Onzuiverheden rondom je mond kunnen komen door hormonen of een lactose-intolerantie.

Een verandering in je hormoonhuishouding of stress kun je verlichten met water, (groene) thee en verse groenten. Zuivel kun je beter even laten staan.

Lees ook  McDonald’s snoeit de heg van een boer om bord neer te zetten – maar is niet voorbereid op zijn wraak

De hormonen die hierin zitten kunnen namelijk zorgen voor een overproductie van huidcellen, waardoor de huid van je kin onrustig wordt. Probeer producten als melk, kaas en yoghurt dus te vermijden.

Op je voorhoofd
Je voorhoofd is gelinkt aan je blaas en spijsverteringsstelsel. Wanneer je last hebt van een onzuivere huid, kun je het beste meer water drinken en vet eten laten staan.

Die portie friet met mayonaise is dus niet zo’n verstandig idee. Probeer ook toegevoegde suikers zo veel mogelijk te vermijden.

Tussen je wenkbrauwen
Dit deel van je gezicht is gekoppeld aan je lever. Pukkeltjes tussen je wenkbrauwen kunnen mogelijk wijzen op een voedselallergie.

Alcohol kan ook zorgen voor onzuiverheden. Sla dat borreltje op vrijdagavond dus liever een keer over. Ook te vet of te veel bewerkt eten kan de boosdoener zijn.

Rondom je ogen
De huid rondom je ogen staat in verbinding met je nieren. Wanneer je last hebt van donkere kringen, is het aan te raden om meer water te drinken. De donkere kringen kunnen namelijk het gevolg zijn van een (milde) uitdroging.

Lees ook  Nieuw onderzoek: drink koffie – je zal er langer van leven

Op je wangen
Je wangen zijn verbonden met je luchtwegen. Wanneer je last hebt van rode wangen, kan dat komen door je alcoholgebruik.

Dit verwijdt namelijk de capillaire bloedvaten in je wangen, die een rode blos veroorzakent. Probeer je alcoholinname dan ook zo veel mogelijk te beperken.

Voor roken geldt overigens ook dat het de bloedvaten verwijdt en er een rode gloed op je wangen kan ontstaan.

Op je neus
Je neus is gekoppeld aan je hart. Onzuiverheden op je neus kunnen worden veroorzaakt door een hoge bloeddruk. Wanneer je hier last van hebt, is het verstandig om minder zout te eten.

Heb je het vermoeden dat je een hoge bloeddruk hebt? Breng dan een bezoekje aan de huisarts, hij of zij kan je daarover duidelijkheid geven.

Alleenstaande moeder adopteert 4 achtergelaten kinderen – dan komt schokkend nieuws

Monique over haar rampjaar 2018: ‘Toen koos André er óók nog voor om bij me weg te gaan’