in

Onthoofde oud-lerares (77) gevonden in Frankrijk, hoofd lag op keukentafel naast lichaam

Het lichaam van een 77-jarige vrouw is woensdagavond onthoofd gevonden in haar huis in de Zuid-Franse kustplaats Agde. Een politiebron zegt dat terrorisme op dit moment wordt uitgesloten door de aanklager.

Agenten gingen woensdagavond rond 22.00 uur langs bij het huis van de gepensioneerde lerares, Evelyne Kessida, nadat haar zoon de politie had ingeschakeld omdat hij niets van haar had gehoord. Ze belden normaal gesproken iedere dag. De zoon had ook toegang tot videobeelden in het huis en hij zei dat hij bezorgd was omdat hij een schaduw op de grond zag.

Geen inbraak
Een politiebron zegt dat het hoofd van Kessida, een weduwe, op een keukentafel naast het lichaam lag. Er zouden geen tekenen van inbraak zijn. Het hek van het huis was dicht, de voordeur zat niet op slot. Volgens de Franse krant Le Figaro lagen er latexhandschoenen en rollen tape in de tuin. Sommige lokale media melden dat de handschoenen met bloed waren besmeurd.

De politie onderzoekt nog wat er is gebeurd en zegt dat er nu nog weinig bekend is over de zaak. Een autopsie op het lichaam van het slachtoffer moet de dag en tijdstip van de moord vaststellen. De resultaten daarvan worden vermoedelijk in de loop van de week bekend.

Lees ook  Bob Dylan aangeklaagd voor seksueel misbruik minderjarig meisje

Buren
De Franse krant Midi Libre sprak met buren van Kessida. Die vertellen dat Alain, de man van de oud-lerares, twee jaar geleden overleden is. Tot die tijd was Kessida een warme, gezellige vrouw. Na de door van haar man veranderde dat en zou ze meer teruggetrokken hebben geleefd. ,,Ze kwam niet meer op bijeenkomsten in de buurt, bij activiteiten van verenigingen. Alles stopte.’’

Een andere buur deelde de passie voor boten en varen met Kessida en haar man. Ze hadden een boot liggen in de rivier de Hérault, vlakbij hun huis. ,,Twee jaar geleden zag ik haar voor het laatst op de boot, totdat ik haar deze week opeens weer zag. Het was maandag of dinsdag. Ze was met een onbekende man. Nu weet ik niet wat ik ervan moet denken.’’

Lees ook  4-jarige naar huis gestuurd met “huiduitslag” – dokters zien op scan wat onder haar huid zit

De buren omschrijven Kessida als voorzichtig en niet iemand die voor onbekenden zomaar de deur open doet. Dat er geen sporen van inbraak zijn gevonden, wijst er volgens de omwonenden op dat ze de dader(s) kende.

Samuel Paty
Het is volgens Franse media niet mogelijk vast te stellen of deze macabere daad verband houdt met de onthoofding van de Franse docent maatschappijleer Samuel Paty, wat morgen precies een jaar geleden is. De radicaalislamitische dader werd uiteindelijk doodgeschoten.

Paty werd in de buurt van Parijs door de 18-jarige Anzorov om het leven gebracht omdat hij een spotprent van de islamitische profeet Mohammed had getoond in een les over de vrijheid van meningsuiting. De daad, die door de openbaar aanklager wordt gezien als een terreurdaad met een fundamentalistisch motief, veroorzaakte een golf van afschuw in Frankrijk en daarbuiten.

Frankrijk wordt al jaren geteisterd door radicaal-islamitische terreur. Die heeft al meer dan 250 personen het leven gekost.

’Party-moeder’ (47) uit Californië opgepakt vanwege wilde seksfeestjes voor haar tienerzoon en vriendjes

Seksdate loopt uit op nachtmerrie: Amersfoorter vastgebonden, mishandeld en met benzine overgoten