in

Onopvallend steekt de vrouw haar gelakte vinger in haar aangereikte drankje. Als haar lak verkleurd belt ze de politie.

K.O.-druppels, vanwege hun relatief makkelijke verkrijgbaarheid is het nog nooit zo makkelijk geweest iemand buiten gevechte te stellen. Waar mannen onder invloed van de stiekem toegevoegde drug vaak beroofd worden, daar worden vrouwen zelfs verkracht. Vooral onder jonge, ondernemingsgezinde mensen is het een echt probleem. Vier studenten van de Amerikaanse North Carolina State Universiteit hebben dit probleem opgepakt.

 In het kader van een universiteitscursus hebben de vier knappe koppen een adequate en onopvallende oplossing gevonden waarmee vrouwen zich kunnen beschermen. Een speciale nagellak spoort verschillende drugs in drankjes op. Daartoe hoeft men alleen maar met een gelakte vinger in het drankje roeren. Als er een bedenkelijke substantie inzit verandert de verf van de lak.

Lees ook  Buscontroleur vergeet dat de camera draait en doet het ondenkbare met een autistische student. De politie doet haar boeten.

Het project van de geraffineerde studenten draagt de naam Unvercover Colors. Je kunt ze over de actuele stand van zaken van het project via Facebook, Instagram en een eigen internetsite informeren. Ook wordt de productie van een transparante nagellak gepland. Zo kunnen ook mannen zich beschermen.

Het product is nog in de ontwikkelingsfase en kan bovendien nog slechts een beperkt aantal gangbare drugs herkennen. Desalniettemin is de nagellak de perfecte mogelijkheid om uit te vinden of de nieuwe “vriend” werkelijk gewoon een drankje wil aanbieden of geheel andere plannen heeft.

Lees ook  Dit meisje van 5 wordt afgetuigd op de weg. Maar dan verschijnen de motorrijders…

Het grote voordeel ervan is dat men niet alleen heel snel, maar ook onopvallend en zonder ander materiaal zekerheid heeft. Als de snelle test positief is, dan moet je je zo snel mogelijk tot het veiligheidspersoneel (bijv. in discotheken) of tot de politie wenden.

Tot het zover is en de nagellak officieel verkocht wordt geldt natuurlijk steeds het gezonde verstand te gebruiken, het eigen drankje in de gaten te houden en rustig aan te doen met alcohol.

Daders hebben het namelijk altijd snel makkelijk als hun slachtoffer niet helemaal nuchter meer is.

PvdA ZWAAR AFGESTRAFT? 9 ZETELS?

Ze heeft zojuist een drieling gebaard. Daarna had ze een blik in haar ogen en wist haar echtgenoot het…