in

Ongelofelijk, wat knap: Sarina (28) verloor 90 kilo, de HELFT van haar gewicht!

Sarina verloor de helft van haar lichaamsgewicht!

Dat afvallen niet altijd even makkelijk is, daar kunnen de meeste van onze lezers over meepraten. Die paar laatste hardnekkige pondjes die er maar niet af willen en de strijd die dat met zich meebrengt… We zijn allemaal ervaringsdeskundigen. Zeker nu de zomer eraan komt slaan we allemaal weer massaal aan het diëten om maar een beetje strak in ons badpad te kunnen liggen.

Voor de 28-jarige Sarina ging het allemaal nog wel een stapje verder. Zij had van jongs af aan al last van ernstig overgewicht en wilde op haar 16e al graag wat kilo’s kwijt. Maar dit bleek een stuk lastiger dan gedacht, zo vertelt zij aan tijdschrift Libelle: “Op mijn 16e wilde ik graag afvallen, maar in plaats van gezond te gaan eten, stopte ik met normaal eten. Het enige wat ik aan het eind van de dag naar binnen werkte, was koek, chips of snoep.

Ik werd dikker en dikker, zo dik dat mijn wereld steeds kleiner werd.” Naar het strand gaan, zwemmen of even op de fiets stappen kon ze op een gegeven moment niet meer, zelfs lopen werd lastig omdat het te zwaar was voor haar knieën.

Lees ook  Pasgetrouwd koppeltje ziet mooie toekomst in ware nachtmerrie veranderen

Uitgescholden
Op straat werd ze regelmatig uitgescholden en nagestaard, iets waar ze zich voor probeerde af te sluiten. Op haar 23ste besefte dat ze moest gaan ingrijpen, anders zou ze op den duur helemaal niet meer kunnen lopen. Sarina woog 165 kilo en op dat moment ging bij haar de knop om.

Op haar 23ste besefte Sarina dat zo niet langer kon, haar gezondheid ging steeds verder achteruit. Ze ging op onderzoek uit en kwam er achter dat ze in aanmerking kwam voor een maagverkleining, maar die operatie leek haar heel eng.

Ze besloot het zelf te proberen: “Na mislukte pogingen met shakes en WeightWatchers besloot ik om nog één keer zelf een poging te wagen. Dat deed ik met behulp van een diëtiste van NewFysic.” De diëtiste zette haar niet op rantsoen maar liet haar juist 6 keer per dag iets eten, iets dat voor Sarina volkomen nieuw was. “Voor elke maaltijd slikte ik de eerste tijd een aminotablet, die het hongergevoel onderdrukt. ‘Je hebt al zo veel geprobeerd’, zeiden mijn collega’s, ‘waarom ga je niet voor de maagverkleining?’”

Lees ook  Heldhadtige papa vecht om zijn leven nadat hij van balkon viel om zijn zoon te redden.

90 kilo
Maar tot ieders grote verbazing werd na een maand duidelijk dat ze in rap tempo de kilo’s kwijtraakte. Uiteindelijk ben ik in vier jaar tijd 90 kilo afgevallen. Ik heb anders leren eten, groenten en sla vind ik nu lekker. Als ik een hap van een gebakje neem, vind ik dat veel te zoet. Gemakkelijk was het niet om de knop om te zetten, maar het móest. Het hielp dat de diëtiste me elke week woog. Het was best teleurstellend als ik een keer niets was afgevallen terwijl? Ik zo mijn best had gedaan. Toch heb ik nooit een terugval gehad.”

Strakke truitjes
Sarina kan nu eindelijk trots zijn op haar lichaam. “Ik geniet nu van mijn lichaam. Strakke truitjes, een bikini, ik kan het eindelijk weer aan. Soms zie ik op tv een programma over mensen die zo dik zijn dat ze hun huis niet meer uit kunnen. Het doet me pijn, ik kan me heel goed voorstellen dat het zo ver kan komen. Ik was zelf ook op weg om dat punt te bereiken.” Wat een ongelofelijke prestatie, moet je de foto’s eens zien! Duimen omhoog voor Sarina!

‘Bestel niks als je niet thuis bent!’: Tim krijgt briefje van pissige pakketbezorger

Moet Nederland een officiële register krijgen voor dierenmisbruikers! Zodat ze nooit meer een ander dier kunnen kopen!