in

Onderzoek wijst uit dat mensen die tegen hun huisdier praten slimmer zijn!

Hoevaak doe jij het? Praten tegen je huisdier bedoel ik dan he? Praten tegen je huisdier is niet alleen leuk, je zou namelijk ook nog eens stuk slimmer zijn dan de mensen die dit niet doen!

Atropomorfisme
Nicholas Epley is een gedragswetenschapper en professor aan de universiteit van Chicago. Hij deed onderzoek naar de relatie tussen mensen en huisdieren. Praten tegen je huisdier heeft zelfs een naam, namelijk antropomorfisme. Veel mensen zien dit als kinderachtig, maar het blijkt een soort van sociale intelligentie te zijn volgens Nicholas. Dieren zijn niet het enige waar we tegen praten. Objecten als bijvoorbeeld een fiets, auto of camera zijn we ook geneigd om tegen te praten. ”waarom start mijn auto niet gewoon”. Herkenbaar? Ook denk je door te hebben wanneer je kat bijvoorbeeld boos is. Dit wordt gezien als een actieve waarneming, wat getuigt van een hogere intelligentie.

Lees ook  Veroordeeld: Blanke vrouw brengt ondanks blanke echtgenoot kinderen met een getinte huidskleur ter wereld.

Mensen geven vaak objecten een naam. Daarnaast vinden we het leuk om tegen onze huisdieren te praten, alsof we bevriend met ze zijn. Hiervoor wordt ons inlevingsvermogen aangesproken, iets wat we ook geneigd zijn bij objecten te gebruiken. Klinkt allemaal wel logisch toch??

Vrouw wast 5 jaar kussensloop niet, gevolg is verschrikkelijk

Onderzoek laat zien dat het hebben van een zus je een betere persoon maakt