in

Man drukt op pijnlijke rode plek onder tong en verstijft even als hij dit ziet!

Sommige dingen vergeet men niet. Zo ook deze foto. De man merkte een harde plek onder zijn tong op. Dan voelt hij dat de druk alsmaar groter wordt. Als hij uiteindelijk besluit om de plek uit te drukken, ervaart hij een gruwelijke verrassing.

Deze man lijdt aan het zogenaamde sialolithiase of speekselstenen. Wat is een speekselsteen? Om je voedsel te verteren produceer je speeksel en tijdens de productie hiervan kan in zeldzame gevallen een speekselsteen ontstaan. In je mond heb je drie paar speekselklieren (links en rechts) en in de afvoergangen van deze klieren kan zich een steentje vormen ter grootte van 1 mm tot een paar centimeter diameter.

Lees ook  Jonge moeder toont verwondingen: Dit is de waarheid achter de foto

De meeste speekselstenen zijn kleiner dan 10 mm. Ze kunnen leiden tot verstopping van de speekselklier, wat pijn en zwelling kan veroorzaken. Speekselstenen komen meestal voor bij mensen boven de 40 jaar.

Wanneer een speekselsteen de afvoergang van je speekselklier afsluit, zijn de meest voorkomende symptomen zwelling en pijn van de speekselklier. Het speeksel kan niet wegvloeien naar de mond en hoopt zich dus op in de klier. Wanneer je eet of drinkt, wordt de speekselproductie gestimuleerd, waardoor de pijnklachten toenemen. Ongeveer één tot twee uur na de maaltijd worden de klachten weer minder, omdat de speekselklierproductie dan afneemt.

Lees ook  Echtgenoot bedreigt vrouw en zegt dat zijn ‘woord de wet is’ – haar schitterende comeback laat hem sprakeloos

Verder kun je last krijgen van een droge mond, omdat er minder speeksel in je mond loopt. Ook kun je een speekselklierontsteking krijgen, omdat het speeksel slecht kan worden afgevoerd. Dan heb je de hele dag last van pijn. Een ander kenmerk van een speekselklierontsteking is pus uit de afvoergangen dat in je mond loopt, wat een vieze smaak geeft.

Dit is hoe jij je bikinilijn perfect scheert zónder bultjes te krijgen

Handig: dit bizarre eyeliner-trucje is supersimpel, maar het werkt echt!