in

Bloedzuiger valt uit neus in handen van Daniela tijdens douchen

Daniela Liverani woont in Edingburgh maar de 24-jarige gaat zo vaak ze kan de wijde wereld in. Dan stort ze zich in verre landen en culturen. Laatst was ze in Zuidoost Azië en is daar verliefd geworden op Vietnam. Maar ze heeft niet alleen maar prachtige herinneringen, maar ook iets heel naars mee naar huis gebracht.

Tijdens haar Aziëreis had Daniela een klein ongeluk waarbij ze van een motorfiets valt. Ze raakt niet zwaar gewond en denkt er verder ook niets anders van. Zelfs niet als ze steeds maar weer een bloedneus krijgt. Ze denkt dat het aan het klimaat ligt en zet haar reis voort.

Als ze echter weer thuis is houden de neusbloedingen niet op – het wordt zelfs nog erger. Tegelijkertijd merkt ze dat er iets in haar neusholte vastzit. Daniela doet het echter af als bloedklompjes. Daarom is ze zeer verbaasd als ze op een dag na het douchen merkt dat iets kleverigs haar lippen aanraakt. Ze kijkt in de spiegel en schreeuwt het uit. Want uit haar neus komt een grote glibberige massa tevoorschijn. Een of andere parasiet heeft zich in haar lichaam genesteld. Ze snelt naar het ziekenhuis waar de dokters proberen het akelige wezen uit haar neus te trekken. Het wezen wil echter niet zo snel opgeven en bijt zich zo vast dat ze het alleen met heel veel pijn kunnen losmaken.

Lees ook  Kind (2) sterft in te hete slaapkamer, moeder aangehouden

Snel wordt duidelijk dat een bloedzuiger zich in Daniela’s neus vastgezet heeft en zich daar met haar bloed gevoed. Dit soort bloedzuigers kan zeer gevaarlijk worden omdat ze in principe in het lichaam van hun gastheer kunnen blijven en deze altijd weer schade doet en ziektes kan veroorzaken.

Wanneer de parasiet zich precies vastgezet heeft in Daniela’s neus laat zich niet vaststellen, maar de dokters denken dat het gebeurt is toen Daniela ging zwemmen in Vietnam. In ieder geval zit het al wekenlang in haar lichaam. Hij heeft het er kennelijk goed van genomen, want hij is meer dan cm lang geworden. Walgend laat Daniela het wezen zien dat in haar lichaam gewoond heeft.

Lees ook  De man die met de moordenaar van Anne Faber wilde ontsnappen, deed al de gekste dingen

Wie huivert er niet bij de gedacht zo’n ondier in het lichaam te hebben, dat daarbij ook nog eens bloed zuigt? Daniela is blij van de bloedzuiger af te zijn, maar ze kan er niet omheen zich de gruwelijke vraag te stellen wat er gebeurd zou zijn als de bloedzuiger gewoon in haar neus gebleven was.

Het antwoord is niet zo mooi: de bloedzuiger zou zich mogelijk tot haar hersens gekomen zijn en zich daaraan gevoed hebben. Wat een walgelijk idee! Gelukkig werd Daniela ervan verlost.

NASA betaalt je 18.000 euro, als je 70 dagen in bed blijft liggen…

De jongen smeekte zijn moeder om het niet te doen maar ze deed het toch. De reden bracht me de tranen in mijn ogen