in

Om zich gerust te stellen laat de zwangere vrouw een echografie uitvoeren. Maar als de arts bleek wegtrekt, begint ze in PANIEK te raken.

De Australische Lilly Munro is hoogzwanger en ze verheugt zich samen met haar verloofde Brodie Moles op de geboorte van hun zoon Lennox. Maar in de 24e zwangerschapsweek wordt ze plotseling onwel – er blijkt iets niet te kloppen. Tijdens de echografie trekt de dokter plotseling bleek weg. Ze moeten de geboorte onmiddellijk inleiden want de baby lijdt aan hartritmestoornissen.

Lilly en Brodie begeven zich onmiddellijk naar het ziekenhuis. De sfeer is gespannen want in de stadium worden de overlevingskansen op vijftig procent geschat. Als het kleintje ter wereld komt, weegt hij amper 800 gram.

Om zijn kansen op overleving te vergroten wordt de jongen in een soort plasticfolie gewikkeld, die Lilly vergelijkt met een “braadzak”.

Deze behandeling is volgens de artsen een standaardprocedure. Het moet verhinderen dat de baby onderkoeld raakt voor hij in de couveuse wordt gelegd. Want kinderen die te vroeg geboren worden, kunnen hun eigen lichaamstemperatuur nog niet regelen. Daarna wordt Lennox aan een heleboel tubes en slangetjes aangesloten, wat voor Lilly een hartverscheurende aanblik is.

Lees ook  Birgit Schuurman deelt sexy kiekje met Katja uit de oude doos

Maar de artsen hebben goede hoop. Hij heeft weliswaar nog veel verzorging nodig en zou in totaal 111 dagen in het ziekenhuis verblijven, maar hij geeft voortdurend blijk van een ijzeren wil en doorzettingsvermogen.

Maar helaas zijn de zorgen van de ouders nog niet voorbij: Gedurende de periode dat Lennox in het ziekenhuis verblijft, pendelen de ouders voortdurend tussen hun huis en het ziekenhuis. Ze hebben immers nog drie andere kinderen waar ze voor moeten zorgen. De stress eist niet alleen een hoge emotionele tol. Lilly kan immers niet meer gaan werken omdat de baby om de twee uur van verse moedermelk voorzien moet worden. Dit heeft Lennox nodig om zijn immuunsysteem te versterken. Brodie wordt ondertussen een echte huisman en bekommert zich om de kinderen en het huishouden. Elke vrije seconde brengen de ouders samen langs het bedje van hun baby door.

Lees ook  4-jarige smeekt vader om de radio aan te zetten – seconden later maakt hun transformatie miljoenen hardop aan het lachen

Als de jonge familie op zeker ogenblik de rekeningen niet meer kan betalen, beginnen de zorgen pas echt. Ze posten hun verhaal op internet en krijgen steun uit onverwachte hoek. Want binnen enkele dagen schenken talrijke onbekende gulle gevers een bedrag van omgerekend €5.000. De familie kan hun geluk niet op en laten ook weten dat ze de artsen erg dankbaar zijn omdat ook zij elke dag gevochten hebben voor hun kleine Lennox.

Lennox overleefde. Voor Lilly en Brodie is hun zoontje hun “wonderbaby”. Ook broer en zus zijn helemaal weg van hun kleine broertje.

Wat mooi dat dit verhaal een happy end kende. Lennox weegt ondertussen bijna vier kilogram en groeit prachtig.

DEEL dit bericht om deze familie het allerbeste toe te wensen

Het 5-jarige meisje trouwde. Toen ik las wat er gebeurd was, moest ik huilen.

Het meisje heeft een zeldzame darm ziekte – maar dan gaat haar grootste wens plots in vervulling