in ,

Om deze psychologische redenen is het zo fijn om zwarte kleding te dragen

Ben jij ook zo fan van de all black outfits? Wist je dat geen enkele kleur zoveel fans heeft als zwart?

Logisch ook, want zwart dragen is gewoon ontzettend fijn. Uit onderzoek blijkt dat er een psychologische reden achter zit waarom zwart dragen zo ontzettend fijn is.

Op elke kleur reageren onze hersenen anders. Deze reactie kan per persoon verschillen. Over het algemeen zijn mensen die graag zwart dragen emotioneel en ietwat neurotisch. Door zwart te dragen willen ze daarnaast een ‘boodschap’ over brengen op anderen.

Lees ook  Tienermoeder Sanne(18) werd voor tweede keer zwanger in het zwembad: ‘We noemen haar Chloortje’

De boodschap is dat jij de macht wilt opeisen. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar het kan meerdere dingen betekenen.

Zo kan het zijn dat je jouw emoties liever voor jezelf houdt, anderen niet te dicht bij je in de buurt laat komen of dat je graag door anderen wordt gerespecteerd. Het dragen van zwart zorgt ervoor dat je deze boodschap op anderen kan overbrengen.

Bovenstaande klinkt misschien niet positief, maar dat is het juist wel. Uit een recent onderzoek is namelijk gebleken dat zwart dragen ervoor zorgt dat je macht en aanzien uitstraalt.

Lees ook  Man vraagt vriendin ten huwelijk door ring om uier van koe te plaatsen

Wil je indruk maken op iemand? Dan is zwart dé kleur. Daarnaast wordt zwart ook nog eens gezien als het aller aantrekkelijkst.

Als de volgende keer dus weer iemand een opmerking moet maken omdat je weer in het zwart bent, kan je dit gerust negeren. Prima hoor die kleurrijke types, maar uiteindelijk weet jij wel beter 😉

Wauw, zó ziet de knappe schoonmoeder van André Hazes eruit!

Man neemt verdeling na scheiding wel heel letterlijk en zaagt alle bezittingen doormidden