in

Olympisch atleet redt 90 honden van Zuid-Koreaanse ‘vleesboerderijen’ en helpt er een te sluiten

Terwijl Olympische medaille winnende freestyle skiër Gus Kenworthy zich klaarmaakt voor de Olympische Spelen van 2022, moet hij worden herinnerd aan de laatste keer dat hij meedeed en iets heel anders naar huis bracht dan een medaille.

In 2014 bracht de tweevoudige Olympian de zilveren medaille mee naar de VS toen hij in Rusland concurreerde.

Maar toen hij in 2018 deelnam aan de PyeongChang Winter Olympics in Zuid-Korea, bracht hij iets naar huis dat dierenliefhebbers over de hele wereld verheugde.

De getalenteerde sportman, die zal strijden voor Groot-Brittannië in de Olympische Winterspelen in 2022, kondigde op zijn Instagram-pagina aan dat hij en zijn vriend hadden geholpen om een van de vele hondenboerderijen van Zuid-Korea te sluiten.

Lees ook  2-jarige jongen verdwenen – politie volgt pootafdrukken door het bos om zijn zaak op te lossen

Gus en zijn vriend Matt Wilkas bezochten een hondenvleesboerderij en waren geschokt door wat ze zagen.

“De honden hier zijn ondervoed en fysiek mishandeld, gepropt in kleine kooien met draadvloeren en blootgesteld aan de ijskoude temperaturen en brandende zomeromstandigheden,” schreef Gus op zijn Instagram-pagina.

“Als het tijd is om er een neer te leggen, gebeurt dit voor de andere honden door middel van elektrocutie, soms tot 20 kwellende minuten.”

Deze specifieke boerderij wordt permanent gesloten met de hulp van Humane Society International en de “samenwerking van een boer die de fout van zijn wegen heeft gezien,” voegde Gus eraan toe.

De dierenhelden kondigden aan dat de 90 uitgemergelde en mishandelde honden terug zouden reizen naar de Verenigde Staten en Canada om te proberen ‘pelswoningen’ te vinden.

Lees ook  Golden Retriever redt het leven van een verdwaalde Koala-baby door hem 's nachts warm te houden

Gus adopteerde een van de honden op zijn Instagram-pagina en was van plan haar na haar vaccinaties mee naar huis te nemen om “haar het best mogelijke leven te geven.”

Ondanks de druk van dierenrechtenorganisaties over de hele wereld worden elk jaar ongeveer een miljoen honden geslacht voor hun vlees, vaak doodgemarteld.

Gus hoopte dat zijn bezoek het bewustzijn zou vergroten van alle honden die een liefdevol huis nodig hebben.

Wat Gus en Matt hebben gedaan, maken van hen helden, maar we hebben meer spraakmakende mensen nodig om samen te vechten tegen dierenleed.

Bruidegom slaat de bruid in het gezicht op de trouwdag omdat zij hem geen cake voedt

Vrouw geeft haar hond haar jas om hem warm te houden terwijl hij buiten wacht