in

Noord-Koreanen zijn gedwongen hun hond te overhandigen zodat ze worden geslacht voor het vlees

Kim Jong-un heeft verklaard dat honden een symbool zijn van kapitalistische ‘decadentie’ en heeft bevolen dat honden in Pyongyang naar boven worden afgerond – en eigenaren zijn bang dat hun geliefde huisdieren worden gebruikt om de voedseltekorten van de natie op te lossen meldt Daily Mail.

Dictator Kim kondigde in juli aan dat het bezitten van een huisdier nu tegen de wet is waarbij hij het hebben van een hond aan de kaak stelt als ‘een besmette trend van de burgerlijke ideologie’.

De autoriteiten hebben huishoudens met honden als huisdier geïdentificeerd en dwingen hen om ze op te geven of om ze met geweld in beslag te laten nemen en te slachten’, vertelde een bron in de Zuid-Koreaanse krant Chosun Ilbo.

Sommige van de honden worden naar door de staat beheerde dierentuinen gestuurd of verkocht aan hondenvleesrestaurants.

In een recent VN-rapport staat dat maar liefst 60 procent van de 25,5 miljoen mensen in Noord-Korea te maken heeft met “wijdverbreide voedseltekorten” die nog worden verergerd door de internationale sancties die aan het regime zijn opgelegd voor zijn nucleaire raketprogramma’s.

Hondenvlees wordt al lang beschouwd als een delicatesse op het Koreaanse schiereiland hoewel de traditie van het eten van honden in Zuid-Korea geleidelijk aan het vervagen is.

Toch worden naar schatting 1 miljoen honden gefokt op boerderijen om elk jaar in het zuiden te worden geconsumeerd.

De beste vriend van de mens staat nog steeds op het menu in het Noorden maar met een aantal toegewijde hondenrestaurants in Pyongyang.

Lees ook  Bizarre video gaat rond, Belgisch stel mishandelt geadopteerde hond

Het vlees van de hond is het meest populair in de hete en vochtige zomermaanden omdat het wordt verondersteld om energie en uithoudingsvermogen te leveren.

Vaak geserveerd in een pittige soep of stoofpot met groenten, staat het ook bekend om het verhogen van de lichaamstemperatuur in de koude wintermaanden.

De Chosun Ilbo meldde dat huisdiereigenaren ‘Kim Jong-un achter zijn rug om vervloeken’ – maar er is weinig dat ze kunnen doen want weigeren zou kunnen worden geïnterpreteerd als een daad van trotsering van een leider die graag wordt aangeduid als de Hoogste Waardigheid.

Het verbod op huisdieren zal ook als een verrassing zijn gekomen voor veel inwoners van de middenklasse in Pyongyang, die honden zijn gaan houden nadat het regime in de aanloop naar het Wereldfestival van de Jeugd en de Studenten in 1989 zijn imago probeerde op te poetsen.

Omarmd als een symbool van economische ontwikkeling en verfijning, zouden rijke families hun huisdieren zien lopen, die zelfs optredens maakten op de staatstelevisie-zeepopera’s.

Nog in oktober 2018 presenteerde Kim zelf een paar ‘pungsan’ inheemse jachthonden aan Moon Jae-in, de Zuid-Koreaanse president, als symbool van de groeiende detente tussen de twee naties.

De ‘vredespups’ hadden een gelukkige ontsnapping toen hun verhuizing naar het zuiden samenviel met een eis dat de gewone Noord-Koreanen een belasting op hondenbont betalen, om te worden omgevormd tot jassen, om het fundament van de Arbeiderspartij te markeren.

Het land wordt geconfronteerd met wijdverbreide voedseltekorten, die nog worden verergerd door het besluit om de grens met China te sluiten als gevolg van het coronavirus.

Lees ook  Moeder krijgt na 40 jaar gelijk: haar baby lag niet in z’n grafkistje

Peking is van oudsher Pyongyang’s belangrijkste supporter en de bron van veel van het voedsel dat nodig is om Kim’s volk te voeden.

Noord-Korea werd vorig jaar ook hard getroffen door een aantal natuurrampen die de oogst hebben beïnvloed terwijl het land deze maand opnieuw zwaar is getroffen door overstromingen, waarbij de gewassen in de belangrijkste landbouwgebieden zijn weggevaagd.

Kim heeft niettemin verklaard dat hij en zijn volk de situatie zullen trotseren waarbij de jonge leider op donderdag vertelde dat de natie weliswaar ernstige verliezen heeft geleden door de overstroming maar dat zij geen hulp van buitenaf moet accepteren vanwege de mogelijkheid dat het coronavirus zich verspreidt.

Bijna 100.000 hectare aan akkerland is overstroomd met bijna 17.000 huizen en meer dan 600 vernielde openbare gebouwen.

Met varkensvlees en rundvlees een bijna ongehoorde luxe voor de meeste gewone mensen, kan het afmaken van de honden van Pyongyang worden ontworpen om de honger in de komende maanden te voorkomen.

Dit komt omdat ernstige overstromingen als gevolg van de moessonregens de leider ertoe hebben aangezet om de slachtoffers te voeden met zijn eigen particuliere graanreserves.

Bijna 1.500 rijstvelden werden overstroomd, evenals 179 huizenblokken en 730 huizen van één verdieping werden vernietigd.

Kim’s besluit om zijn reserves te gebruiken heeft de aandacht getrokken van sommige diplomaten die het beschrijven als een ‘SOS-signaal naar China’ voor noodhulp.

Man weegt 200 kilo en eet 10.000 calorieën per dag

‘Zigeunersaus’ per direct in de ban omdat het discriminerend is