in

Nijmeegse horecabaas gaat gasten straks niet checken op coronabewijs: ‘Ik vertik het’

Tijdens de persconferentie van dinsdag wordt bekend gemaakt dat cafés en restaurants hun bezoekers vanaf het einde van deze maand moeten vragen om een coronabewijs.

Horecabazen reageren terneergeslagen na de zoveelste nieuwe coronamaatregel.

Ook de Nijmeegse horecaondernemer Khalid Oubaha was met stomheid geslagen toen hij te horen kreeg dat bezoekers van zijn zaken straks zonder toegangsbewijs niet meer welkom zijn.

“Ik vind dat wij als horeca geen politieagent zijn”, vertelt de boze Oubaha tegen Hart van Nederland.

En dat gebeurt volgens de ondernemer om de verkeerde redenen. “Nu worden wij voor het karretje gespannen om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen”, stelt hij. “Ik vertik het. Ik ben helemaal klaar met de wanpraktijken van dit kabinet.”

Lees ook  Meisje vastgepakt op fietspad door een kale man in zwart trainingspak

”Ik vertik het. Ik ben helemaal klaar met de wanpraktijken van dit kabinet”
– Khalid Oubaha, horecaondernemer

Vanaf 25 september is Oubaha verplicht om, op elk moment van de dag, zijn bezoekers te vragen naar hun coronatoegangsbewijs.

Alleen gasten met een geldig vaccinatiebewijs, of een negatieve test van maximaal 24 uur oud, of een herstelbewijs na coronabesmetting mogen toegelaten worden in restaurants en cafés.

‘Financieel niet haalbaar’
Oubaha, die veel horecatenten in de Gelderse stad heeft, ziet het niet zitten om zich te houden aan de nieuwe maatregel.

Lees ook  Kun je veilig op bezoek als je (groot)ouders gevaccineerd zijn, maar jij nog niet?

“Ik vind het echt verschrikkelijk om mijn gasten om tien uur ’s ochtends om een coronapas te vragen als zij een kop koffie en appelgebak willen komen drinken en eten”, vertelt de ondernemer.

Ook zullen de kosten voor het handhaven van de nieuwe regels hoog oplopen, door het extra personeel dat ingezet moet gaan worden, verwacht de horecabaas.

Daarom heeft hij besloten om de nieuwe regel niet na te leven. “Ik moet gastheren en portiers aan de deur neerzetten om discussies te kunnen begeleiden. Het is financieel voor ons niet meer haalbaar.”

Ferry is terug: bekijk de eerste beelden van het nieuwe Undercover-seizoen

Baasje bijthond moet duizenden euro’s betalen aan verminkte Neona (14)