in

Nieuw: smeerbare whisky voor op je boterham

Elke dag ontbijten met een boterham met kaas of worst is natuurlijk maar saai… Daarom heeft het Engelse bedrijf Firebox een smeerbare whisky bedacht. Zo kun je de dag starten met een boterhammetje whisky!

Glass of scotch whiskey served with ice

De smeerbare whisky is gemaakt van een marmelade van sinaasappels en single malt whisky.

Alcoholvrij
Volgens het Engelse bedrijf is het smeerbare goedje dé ideale start voor mensen die wel houden van de typerende rokerige turfachtige whiskysmaak, maar die een glaasje ’s ochtends te ver vinden gaan. De whiskyspread is alcoholvrij, omdat de alcohol tijdens het maakproces al is vervlogen. Je kunt dus onbezorgd genieten van deze nieuwe marmelade.

Lees ook  Pasgeboren baby gaat door een hel, politie besluit drastisch in te grijpen

Geroosterd brood
Makers noemen dit ook wel ‘het perfecte cadeau voor de whisky-liefhebber die alles al heeft’. De smeerbare versie is net zo warm en donker als echte whisky en smaakt het beste op luchtig brood. Wil je helemaal genieten, dan kun je het brood nog even roosteren, zodat de whiskyspread een beetje smelt.

Lees ook  Lange Frans zorgt voor opschudding met Rutte opmerking “We gaan hem niet doodschieten”

Cocktails
Als whisky op de vroege ochtend jou toch echt een stapje te ver gaat, kun je de smeerbare whisky ook goed gebruiken om cocktails mee te maken. Op dit moment is het potje weliswaar uitverkocht, maar vanaf half september zal The Spreadable Whisky weer via de site van Firebox online te bestellen zijn voor 11,19 euro.

Meisje (19) kan niet meer praten nadat ze acht uur lang door 12 mannen aangerand werd.

Dader dreigde vrijuit te gaan voor verkr*chting meisje (2), tot iemand zijn handen beter bekeek