in

Niet voor mensen met gevoelige maag: ‘Dokter Pukkel’ toont in filmpje wat er uit dit gigantische gezwel komt

Zes jaar. Zo lang leefde een patiënt van dokter Sandra Lee al met een grote cyste in het midden van zijn voorhoofd. Hij had één keer geprobeerd om de knobbel uit te duwen, maar was gestopt toen er “een vloeistof als gesmolten kaas” bleek uit te komen. Nu de pukkel de grote van een pingpongbal had aangenomen, besloot hij dat het toch tijd was om hulp te zoeken. Dermatoloog Sandra Lee uit Californië, die zichzelf graag dokter Pukkel Popper laat noemen, doet het verhaal van de opmerkelijke operatie.

Toen de dermatoloog voor het eerst keek naar de knobbel dacht ze dat het om een lipoom ging. Dat is een goedaardig gezwel van vetweefselcellen. Die zijn meestal rond en kunnen vrij pijnlijk zijn. Dit gezwel was het grootste dat ze tot nu toe gezien had. Om de puist verder te onderzoeken sneed ze een klein sneetje op een plek waar het later niet zo zou opvallen, omdat het dan in de groeven van de man zijn rimpels zou vallen. Dat was het moment waarop ze besefte dat ze met iets heel anders te maken had: een cyste. Hoe dan ook, de inhoud kon beter verwijderd worden, om de man opnieuw een normaal gezicht te kunnen geven.

Lees ook  Fans geschrokken na post Jamai

Niet voor kijkers met een gevoelige maag

Eerst zie je in het filmpje hoe de arts in kwestie haar werktuigen gebruikt om de buil steriel open te maken. Dokter Lee snijdt met haar mes door de huid van haar patiënt om de inhoud eruit te kunnen laten. Wanneer de vloeistof eruit komt (op 2:43 in de video), kan je beter een sterke maag hebben om te kijken naar de beelden, want de pus lijkt niet te stoppen. Het vloeit eruit alsof het golven zijn.

Lees ook  Fikse vechtpartij tussen Temptation-Jonah en Joshua Feytons

Haar grootste bezorgdheid tijdens de operatie was dat ze niet genoeg vloeistof eruit zou kunnen krijgen om de wonde te kunnen laten genezen. Toch wilde ze ook niet te veel wegsnijden, zodat er geen litteken zou overblijven. Nadien schroeide ze het bewuste haarvat dicht en moest de vrouw de wonde zorgvuldig terug dichtnaaien.

“Zo. Geen eenhoorn meer”

In het totaal duurde de operatie bijna twintig minuten. De patiënt, die bang is van naalden, droeg een hele tijd een hoofdtelefoon om afgeleid te worden. Later kreeg hij de beelden echter wel te zien. De dokter postte ze woensdag ook op haar YouTube-kanaal met de mededeling: “Zo. Geen eenhoorn meer.”

Mishandelde dobermann trekt bij familie in. Als hij de peuter bij haar luier grijpt, zijn de ouders doodsbang.

Vrouw besloot om samen met haar dochter in een scheepscontainer te gaan wonen. Neem maar eens een kijkje binnenin!