in

Niet meer doen: oordopjes uitlenen aan anderen kan déze nare gevolgen hebben

Als iemand even zonder oordopjes zit, is het zo makkelijk om die van jou even uit te lenen. Wat voor kwaad kan het immers? Nu blijkt echter dat het uitlenen van je oordopjes helemaal geen goed idee is!

Wij hadden nooit gedacht dat het zo ernstig kan zijn!

Uitlenen
Je oordoppen aan iemand uitlenen lijkt zo onschuldig, maar het tegendeel is waar. Als jouw oordopjes in iemands anders oren worden gedaan, kan dit ernstige gevolgen hebben. Er kunnen in dit geval namelijk mee-eters in je oor ontstaan! En deze kunnen steeds groter en groter worden. Dit is alles behalve smakelijk en moet door een dokter verwijderd worden. Om te voorkomen dat je spontaan misselijk wordt, delen we er geen foto van. Maar als je je nieuwsgierigheid écht niet kunt bedwingen, moet je maar eens op Google afbeeldingen van ‘blackhead ear extraction’ googelen.

  Nijlpaard laat gigantische scheet – en de video werd door meer dan 23 miljoen mensen bekeken!

Bacteriën
Niet alleen het delen van oordoppen kan ervoor zorgen dat mee-eters in je oor ontstaan, ook wanneer je de dopjes te lang draagt kan dit gebeuren. Maar hoe kunnen mee-eters eigenlijk in je oor ontstaan? Kelly Reynolds, professor in milieugezondheid van de University of Arizona, vertelt aan Buzzfeed dat het te maken heeft met bacteriën. “Wanneer je oordopjes deelt, verdubbelen de microbiële flora in je oren waardoor nieuwe bacteriën ontstaan.” Dit kan betekenen dat mee-eters ontstaan in je oor, maar het kan ook andere infecties veroorzaken.

  'Het kan Bridget Maasland allemaal niks meer schelen'

Het beste zou je een koptelefoon aan kunnen schaffen om dit te voorkomen. Kun je echt niet zonder je oordopjes? Zorg er dan voor dat je ze regelmatig schoonmaakt en leen ze niet uit aan anderen.

Eindelijk antwoord: moet je je tandenborstel nat maken vóór- of nádat je er tandpasta opdoet?

BIZAR! Deze vrouw is allergisch voor zichzelf: “Het is een marteling om zo te leven”