in

Niet alleen in bed: op deze 4 vreemde plekken kun je bedwantsen ook oplopen

Had jij enig idee? Spinnen, slangen, slakken, het zijn allemaal creaties waarvan we eigenlijk niet willen erkennen dat ze bestaan.

Nog zo eentje die in dat rijtje thuishoren zijn bedwantsen. We zijn die beestjes echt liever arm dan rijk. Zo kom je dus aan bedwantsen.

Bedwantsen
Je denkt vaak niet aan die minuscule beestjes tót je er last van hebt. Bedwantsen vind je -het zal geen verrassing zijn- vaak in je bed. Maar er zijn ook andere manieren waarop je last kunt krijgen van bedwantsen.

Je kunt ze zelfs buiten oplopen en ze mee naar huis nemen. Ja, echt. Op deze plekken kun je ze ook oplopen:

Vliegtuig
Het klaptafeltje van een vliegtuig is niet superschoon, het toilet is niet je van het, maar verder is zo’n vliegtuig toch best oké. toch?

Lees ook
Met deze bureaustoel kan je horizontaal liggen om dutjes te doen op kantoor

Helaas, het blijkt dat bedwantsen de stoelen in het vliegtuig de perfecte plek vinden om zichzelf te huizen. Vlieg je binnenkort?

Dan kan het geen kwaad om je stoel te bedekken met je eigen deken of een hoes voor de stoel. Gooi ‘m na gebruik weg.

Baggage
Of je nu een koffertje achter je aansleept of het enkel doet met een rugzak: let altijd goed op waar je je bagage neerlegt. Het kan zo dat het op bepaalde locaties krioelt van bedwantsen.

Een tapijt in een lobby, de stoffen achterbank van die taxi. Bedwantsen kunnen zo in jouw bagage klimmen en op deze manier neem je ze mee naar huis.

Heb je het idee dat jouw bagage ten prooi is gevallen aan bedwantsen? Leeg je tassen dan buiten, was je kleding en laat ze drogen.

Lees ook
Man steekt broer neer na ruzie om laatste frikandel in pan

Tweedehands meubelen
Het kan voor de portemonnee voordelig zijn om tweedehands meubelen aan te schaffen, maar een goed idee is het op het gebied van bedwantsen niet altijd.

Bedwantsen willen zich nog weleens in de meubelen nestelen en komen eruit wanneer het ze zint. Ze kunnen zich daarna makkelijk in huis vestigen.

Of erger: in je bed. Wakker worden met bulten over je hele lichaam is niet bepaald een goed begin van de dag.

Bibliotheek
Doordat alles tegenwoordig zo gedigitaliseerd is, is een bezoekje aan de bibliotheek niet meer zo veelvoorkomend. Ga je wel?

Let dan een beetje goed op of het boek er een beetje schoon uitziet. Men leest boeken graag op bed en het is makkelijk voor bedwantsen om dan in het boek te kruipen.

Emma (25) eet 20 sponzen per dag. “Sommigen gaan een steak uit eten, ik zou eerder voor een spons gaan.”

Lily (23) dacht griep te hebben, maar bleek levensbedreigend ziek te zijn