in

Niemand kan uitleggen waarom de vrouw zo´n gigantische buik heeft – wat de artsen op de röntgenfoto zien laat iedereen sprakeloos

Het was onbegrijpelijk. Een 24 jarige vrouw uit Mexico die altijd gewichtsproblemen had, besloot om op een dieet te gaan. Op haar armen, benen en gezicht viel ze af, maar haar buik bleef maar groeien.

De situatie werd vlot erger en erger en als snel kreeg de vrouw problemen met lopen, eten en zelfs ademen. Uiteindelijk moest ze met spoed naar het ¨General Hospital of Mexico¨.

WAARSCHUWING: De onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Op het eerste gezicht zou je zeker gedacht hebben dat de vrouw heel erg zwanger was.

Haar buik was in een gigantische bol gegroeid en niemand kon uitleggen waarom.

Het was een mysterie.

Eenmaal in het ziekenhuis, kwam de 24-jarige vrouw bij de arts Erik Hanson Viana terecht.

Hij stuurde haar onmiddellijk in voor röntgenfoto’s en toen die terug kwamen werd de angstaanjagende diagnose duidelijk.

De vrouw had een cyste in haar eierstok die was uitgegroeid tot gigantische proportie.

De cyste was dusdanig groot dat deze de organen van de vrouw aan het verdrukken was. Het risico op een hartaanval was op handen zijnde en een spoedoperatie was onvermijdbaar.

Lees ook  Heftig: Temptation Alex en Niels gaan met elkaar op de vuist!

“Dit is de grootste cyste die ik ooit heb geopereerd. Het was zo groot dat het 95% van de patiënt haar buik in nam” Aldus dokter Viana in de Daily Mail. “Het is zeldzaam om een cyste van dergelijke afmetingen te opereren. De cyste was bijna een halve meter in doorsnede en 157 centimeter in omtrek”.

Er waren twee opties: De vloeistof uit cyste langzaam leeg laten lopen en dan opereren, of direct opereren en op die manier de cyste volledig verwijderen.

Ondanks dat een directe operatie risicovol was en een groot litteken zou achterlaten, koos de vrouw voor deze optie.

“Maar om de cyste in één stuk te verwijderen is ook moeilijk, want de cystewand is minder dan één millimeter dik. We moesten voorkomen dat deze zou uitdrogen, anders kan deze makkelijk breken¨ vertelt Dr. Viana aan de Daily Mail.

20% van de reusachtige cystes zijn kwaadaardig, en een gescheurde cyste zou er potentieel toe kunnen leiden dat tumorcellen in het lichaam van de patiënt zouden lekken.

Maar de artsen hebben fantastisch werk geleverd. De operatie werd zonder complicaties volbracht en de cyste werd veilig verwijderd.

Lees ook  Kind ’beschoten’ op schoolplein Barneveld

Hij woog een ongelofelijke 70 pond, ongeveer net zo veel als 10 pas geboren baby’s.

Na de operatie kromp de buik van de vrouw onmiddellijk terug naar normale omvang.

Twee dagen later kon ze het ziekenhuis verlaten… een comfortabele 70 pond lichter.

De 24-jarige had wel veel overtollige huid, maar dat is uiteindelijk een kleine prijs voor in leven blijven.

Zes maanden later kwam ze terug in het ziekenhuis voor na onderzoek.

Ze was volledig hersteld. Kon rechtop staan, net zo lopen als ieder ander en had een heel normaal leven.

“Een groot deel van wat we doen is de dankbaarheid die je voelt als je iemands leven volledig kunt veranderen. Weten dat ze je nooit zullen vergeten, zelfs als ze vergeten je te bedanken.” Voegt de dokter nog toe.

Was het niet voor het ongekende werk van de artsen geweest, dan had deze vrouw haar leven kunnen verliezen. Aarzel dan ook niet om dit verhaal te delen en een ode te brengen aan de fantastische artsen en verpleegkundigen die er elke dag alles aan doen om levens te redden!

15-jarige jongen probeert BH van meisje los te maken – de moeder ziet rood voor ogen en neemt op briljante wijze wraak

Moeder poseert met 2 kinderen – post de foto en wordt in een klap beroemd