in

Nicol: ‘Ik zit vol met drugs’

Nicol Kremers is veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur, waarvan de helft voorwaardelijk, door de politierechter in Breda. De veroordeling volgde op haar weigering om een bloedproef te ondergaan nadat ze door de politie was aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en drugs. Nicol Kremers beweerde dat ze op de vlucht was voor realityster Peter Gillis en later aangifte tegen hem deed wegens mishandeling.

Het incident vond plaats in maart van dit jaar toen Kremers tegen een vangrail reed en door de politie werd aangehouden. Ze werkte wel mee aan een blaastest en een speekseltest, waaruit bleek dat ze alcohol en drugs had gebruikt. Echter, toen haar een bloedproef werd aangeboden, weigerde ze categorisch.

Lees ook
Meisje (8) bijna hele leven opgesloten in huis van grootouders

In de rechtbank in Breda verklaarde Kremers dat de gedachte aan een bloedtest haar terugdeed denken aan eerdere mishandelingen. Ze beweerde dat het afgelopen jaar “te veel pijn” had gebracht en dat ze liever door een auto overreden zou worden dan een naald in haar lichaam te krijgen.

Haar advocaat, Sébas Diekstra, betoogde dat Nicol Kremers handelde uit psychische overmacht, waarbij de herinnering aan eerdere traumatische ervaringen haar weerhield van de bloedproef. Volgens Diekstra zou het bloedprikken haar doen denken aan momenten waarop ze haar eigen bloed van de grond of lakens moest schrobben.

Lees ook
Man die met kind wil afspreken op YouTube gezet: pedojager Eren krijgt celstraf

De politierechter oordeelde echter dat er geen sprake was van overmacht. Als gevolg daarvan legde hij haar een taakstraf op van tachtig uur, waarvan de helft voorwaardelijk.

Het stel, bekend van de realityserie “Massa is Kassa” op SBS6, ging in februari van dit jaar uit elkaar. Het Openbaar Ministerie verdenkt Peter Gillis van onder andere het bijten van zijn ex-partner in haar rug en neus. De inhoudelijke behandeling van deze zaak was oorspronkelijk gepland voor eind augustus, maar werd uitgesteld nadat Nicol Kremers alsnog besloot aangifte te doen tegen Gillis.

Man gooit kat van balkon bij woningbrand en slaat brandweerman

Justin K. (19) uit Kerkrade dwong jongens tot seks en maakte kinderporno