in

Man (33) valt dwars ‘door’ stoep heen in rattenhol

Een 33-jarige man is in het ziekenhuis opgenomen nadat hij zaterdagmiddag nietsvermoedend in de New Yorkse wijk de Bronx door de stoep zakte. Hij belandde in een gat van zo’n vier meter diep, vol met ratten.

Greg White, de broer van Leonard Shoulders, doet zijn relaas aan CBS New York. Hij vertelt dat Leonard naar een bushalte liep toen er ineens een zogeheten sinkhole ontstond, een gat onder de stoep.

Lees ook  Wie kent die stoere Toet uit Flodder nog? ZO ziet ze er nu uit!

De man verdween plots onder de grond tot grote schrik van andere passanten, zo is te zien op camerabeelden.

,,Er klommen ratten over hem heen, hij kon niet bewegen”, zegt White. ,,Hij durfde niet te roepen omdat hij bang was dat er ratten in zijn mond zouden komen.”

Hulpverleners waren snel ter plekke, maar het duurde toch nog zo’n dertig minuten voordat ze de man wisten te redden.

Hij werd naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen aan zijn hoofd en arm en is stabiel. Gisteren mocht hij in ieder geval nog niet het ziekenhuis verlaten.

Lees ook  Mani (30) redt leven van stervende Utrechter, maar zijn heldendaad veranderde in een nachtmerrie

Cindy White, de moeder van Shoulders, zegt dat haar zoon getraumatiseerd is. ,,Hij viel recht naar beneden en het puin viel op hem, op zijn hoofd.”

Mogelijk neemt Shoulders juridische stappen tegen de gemeente. De stoep was niet goed onderhouden, geeft Andrew Rudansky, een woordvoerder van het Department of Buildings toe.

Verpleegkundige Radboud gaf foute injectie: patiënt overleden

Aanvaller Avignon geen moslim maar ‘verwarde’ extreemrechtse christen (video)