in

Nepbericht over mogelijke kinderlokkers wordt door politie verspreid via Facebook

Een bericht op de Facebookpagina van Politie Ommelanden Noord waarin wordt gewaarschuwd voor mannen die kinderen aanspreken, lijkt niet te kloppen.

Dat schrijft Dagblad van het Noorden. ‘Ouders en verzorgers opgelet’, begint het Facebookbericht op de pagina van Politie Ommelanden Noord.

Er volgt een boodschap over mannen met een blauw busje die kinderen, vooral meisjes, aanspreken in de omgeving van Middelstum.

Het bericht werd als eerste geplaatst op de pagina van Middelstum.info. De politie nam het over om mensen te waarschuwen.

De boodschap werd vervolgens veelvuldig gedeeld door bezorgde ouders en omwonenden. Maar in de reacties wordt opgeworpen dat het om een hoax gaat.

Lees ook  Juwelier Maastricht na miljoeneninbraak nu slachtoffer van ramkraak

Bouwvakkers delen koekjes uit
Zo melden meerdere mensen dat de mannen in kwestie bouwvakkers zijn die naast de school aan het werk zijn.

,,De mannen waren aan het schaften en de kinderen bedelden om koekjes. Dit verhaal is dus zeer uit zijn verband getrokken’’, schrijft iemand onder de post.

,,Ook ik heb getwijfeld omdat mijn kind één van die kinderen is geweest. Vandaag werd bevestigd dat het om bouwvakkers gaat die zonder extra redenen hebben uitgedeeld.’’

De reacties waarin wordt geopperd dat het om een nepmelding gaat, roepen op hun beurt weer vragen op bij andere lezers van het bericht.

Lees ook  Zien! Milou van Boer Zoekt Vrouw showt ondergoed

,,Hebben jullie gecheckt of deze melding echt klopt en gegrond is?’’, vraagt een vrouw aan de politie. Iemand anders noemt het ‘pure paniekzaaierij’.

Uit voorzorg
,,Er zijn bij geen meldingen binnengekomen van verdachte figuren’’, zegt een politiewoordvoerder. Ze legt uit dat het bericht uit voorzorg is geplaatst om ouders te waarschuwen.

,,De conclusie is dat we te voorbarig zijn geweest met het delen van de berichtgeving. We plaatsten het bericht met de beste bedoelingen. We wilden geen onrust veroorzaken.’’

De politie plaatste later een disclaimer op Facebook.

Koning: ’Amalia is heel gevoelig’ We maken ons soms zorgen..

Trotse Patty Brard verklapt haar nieuwe gewicht.