in

Nederlandse vrouw overleden tijdens wandeling door hitte

Een 50-jarige Nederlandse vrouw is gisteren overleden tijdens een wandeling in de plaats Guía de Isora, in het westen van Tenerife. Dat melden Spaanse media. Haar dood zou mogelijk het gevolg kunnen zijn van de enorme hitte op het eiland, dat afgelopen weekend kampte met temperaturen tussen de 35 en 40 graden.

De vrouw werd gisteravond rond 18.00 uur bewusteloos gevonden op een wandelroute in de wijk Vera de Erques. Na het alarmeren van de Spaanse politie, werd de vrouw per helikopter overgebracht naar een plek waar de ambulance haar kon helpen. Maar de artsen daar constateerden direct dat ze een hartstilstand had gekregen. Ze probeerden haar nog te reanimeren, maar die hulp mocht niet meer baten.

Lees ook
Publiekslieveling Jona (27) van SBS-programma Lang Leve de Liefde omgekomen bij ongeluk

Dode in Fuerteventura
Ook op het Canarisch eiland Fuerteventura viel afgelopen weekend een dode, mogelijk ook als gevolg van de hitte. In Morro Jable, gelegen in het zuiden van het eiland, werd gisteren het levenloze lichaam van een 40-jarige vrouw gevonden. Haar nationaliteit is niet bekend. Ambulancemedewerkers stelden meteen vast dat de vrouw was overleden.

Lees ook
Douaniers pakken man op vliegveld met slang in kont

Alle Canarische eilanden kampten met hevige hitte afgelopen weekend. De temperatuur schommelde tussen de 35 en 40 graden. Aankomende week wordt het naar verwachting iets minder heet.

Linda de Mol afgevoerd per ambulance: Situatie zeer ernstig

Familieleden versperren ambulance bij spoedrit naar ziekenhuis