in

Politie weet eindelijk wie gehandicapte jongen is die buiten in de kou werd achtergelaten: “Hij ligt nog in het ziekenhuis”

De identiteit van de zwaar gehandicapte jongen die vorige week in de ijskoude nacht van dinsdag op woensdag buiten was achtergelaten in het Nederlandse Rijswijk, is bekend.

Dat meldt de politie. De jongeman was in zijn rolstoel neergezet bij een brandweerkazerne en werd onderkoeld aangetroffen door een voorbijganger.

De man werd na de tip van de voorbijganger gevonden nabij de brandweerkazerne aan de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk. Hij werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek
Door zijn handicap kan de jongen niet communiceren. Hij kan ook niet zelf bewegen. De Nederlandse politie en instanties tastten in het duister over wie hij was.

Tot nu. “Hij ligt nog in het ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden goed”, zegt een woordvoerder van politie-eenheid Den Haag.

Dat nu bekend is wie de jongeman is, helpt de recherche bij het onderzoek naar degene(n) die hem midden in de nacht heeft achtergelaten en er zich ondanks de vrieskou niet verder om heeft bekommerd, meldt de politie.

Lees ook  Vermist kalfje van huilende koe is gevonden: conducteur zet trein stil om dier te vangen

De jongen had geen identiteitsbewijs bij zich toen hij werd gevonden, wel een briefje waarin onder meer stond dat zijn moeder niet meer voor hem kan zorgen, zijn familie dakloos is en dat hij daarom is achtergelaten.

Privacy
Op welke manier de politie nu toch achter zijn identiteit is gekomen, wil het korps in verband met de privacy van de jongeman niet zeggen.

Privacy is leidend in dit onderzoek. Daarom is ook niet overwogen om een foto van hem te publiceren, laat de politie nog weten.

Nu is dat ook niet meer nodig omdat de politie weet hoe hij heet, hoe oud hij is en waar hij vandaan komt.

Lees ook  Eis: 20 maanden cel voor seksueel misbruik op parkeerplaats Duitse discotheek

Of dat uit Rijswijk is of van elders, wordt niet bekendgemaakt. Eerder was gezegd dat de jongen ongeveer een jaar of 20 oud werd geschat.

Wanhoopsdaad
De politie blijft op zoek gaan naar de mensen die hem hebben achtergelaten in de ijzige kou. Volgens de Rijswijkse schepen Larissa Bentvelzen is het heel belangrijk hen te vinden omdat zij ook hulp nodig hebben.

“Dit is een wanhoopsdaad van mensen die zelf in nood zijn”, zei zij eerder. De politie roept ook ooggetuigen op zich te melden.

De man ligt dus nog in het ziekenhuis, maar verschillende Nederlandse instellingen hebben intussen al aangeboden hem te kunnen opvangen. Ook veel particulieren hebben hulp aangeboden.

Anthon ondergaat transformatie tot alien – Wat bezielde hem? Hij was zo knap!

Moeder van verongelukte Louhan (8) en Leyla (4) reageert: “Ik kan het amper beseffen”