in

Nederlandse jongen (18) kritiek na val van balkon vijfde verdieping in Mallorca.

Afgelopen weekend viel een jongeman (18) na een wilde nacht feesten in Mallorca van het balkon van de vijfde verdieping. Nu melden de media dat het gaat om een Nederlandse toerist.

“We zeiden nog tegen elkaar dat dat wel eens een keer fout moest lopen.”

De jongen zou nog in kritieke toestand verkeren. Volgens Diario de Mallorca zou de Nederlander rond halfzes ’s ochtends van het balkon van het Luna Park hotel gevallen zijn. Het heet een wonder dat de jongen nog leeft. Hij kwam immers op een afvalcontainer terecht, die zijn val brak.

Lees ook  Déze namen worden nu al het meest genoemd voor de baby van Harry en Meghan

Kort voor het incident had de jongen nog gefeest met vrienden. Het slachtoffer was naar verluidt alleen op het ogenblik dat hij naar beneden stortte.

De Telegraaf kreeg via haar tiplijn een reactie binnen van de Nederlandse Lisanne, die op het ogenblik van het drama in het hotel aanwezig was. Het ongeluk verwondert haar niet. Ze verklaarde: “Jongeren klommen van het ene balkon naar het andere. Om te chillen met andere jongeren kennelijk. We zagen dat vaak gebeuren. Uiteindelijk zijn we maar naar binnen gegaan omdat we dit niet meer aan konden zien. We zeiden nog tegen elkaar dat dat wel eens een keer fout moest lopen.”

Lees ook  Ultieme poging Julen te bereiken: mijnwerkers graven op 75 meter diepte

De Guardia Civil startte een onderzoek naar de omstandigheden van de val. Uit de eerste bevindingen blijkt dat de jongen voordien met vrienden aan het feesten was.

Onlangs overleed in hotel Cala Major nog een toerist in gelijkaardige omstandigheden. Een 52-jarige man viel van zijn balkon en bezweek aan zijn verwondingen.

Harteloze dieven stelen knuffels van kindergraven.

Yolanthe riskeert ‘strafblad en fikse boete’.