in

Nederlandse gered uit Spaans ‘horrorhuis’

De Spaanse autoriteiten zeggen een Nederlandse vrouw en Duitse man te hebben gered uit een ‘ horrorhuis’. Zij waren daar naar verluidt gedrogeerd, opgesloten en kregen sondevoeding.

De Guardia Civil in de stad Cádiz meldt dat twee verdachten zijn aangehouden. Zij zouden vriendschap hebben gesloten met verschillende ouderen, waaronder de Nederlandse vrouw, om vervolgens hun eigendommen te stelen.

Vermissing
Het stel harkte zo in vier jaar tijd zo’n 1,8 miljoen euro binnen. Meerdere vermeende slachtoffers zouden bovendien ‘onverwachts zijn gestorven’. Het misbruik kwam aan het licht toen de politie een onderzoek instelde naar de vermissing van de 101-jarige Maria Babes.

Lees ook  Man wordt na 21 jaar vrijgelaten en valt meteen tenger, doof vrouwtje (66) aan.

Zij bleek in slechte toestand te zijn opgenomen in een verzorgingstehuis. De vrouw vertelde de politie dat ze op het eiland Tenerife was benaderd door het stel, dat aanbood voor haar te zorgen. Zij zouden vervolgens het spaargeld van Babes erdoorheen hebben gejast terwijl ze de vrouw zelf vasthielden.

Lijkschouwing
De verdachten zouden Babes voor hun aanhouding nog uit het verzorgingstehuis hebben gehaald. De vrouw was vijf uur later do*d. Het stel liet haar lichaam vervolgens snel cremeren, zodat ook geen lijkschouwing kon worden uitgevoerd.

Lees ook  Dierenbeul gooit twee katjes uit rijdende auto in Woudenberg.

De Nederlandse vrouw is later teruggevonden in een door de verdachten gehuurde woning. Haar leeftijd is niet bekendgemaakt.

Turkse voetballer levenslang geschorst na aanval op tegenstanders

Moeder verliest 70 kilo nadat ze vier voedingsmiddelen vermijdt