in

Nederlands meisje Britt (18) beviel onverwachts en mag nu met haar baby Egypte niet uit

De 18-jarige Britt uit Rotterdam wist niet dat ze zwanger was en beviel geheel onverwachts in een Egyptische hotelkamer. Ze wil nu terug naar Nederland met haar pasgeboren zoontje Yassin, maar dit mag niet. Yassin krijgt namelijk nog lang geen paspoort.

Haar mobiel was leeg en dus kon ze geen hulp in schakelen. Wonder boven wonder kwam een werknemer van het hotel poolshoogte nemen, omdat ze haar de hele dag nog niet hadden gezien. Aan AD.nl doet de kersverse oma Sylvia van Baarlen nu haar verhaal.

Buikkrampen
“’s Ochtends had Britt zich niet goed gevoeld”, vertelt Sylvia aan de telefoon vanuit de badplaats Hurghada, waar ze direct heen is gevlogen. “Ze had buikkrampen en diarree. Ze dacht dat ze iets verkeerds had gegeten. Tot ze op de wc ineens een hoofdje voelde en heel veel haartjes zag. Ze heeft alle handdoeken op de grond gegooid en is erop gaan zitten. Het kindje was er heel snel. Gelukkig begon hij meteen te huilen. Met een nagelschaartje heeft ze de navelstreng doorgeknipt. Toen is ze met hem in bed gaan liggen.”

Lees ook  Kind (4) komt om het leven bij ongeval met landbouwvoertuig in Arnemuiden

Tekst gaat verder onder de foto.

Zoetigheid
Een week ervoor zaten moeder Sylvia en haar man nog in hetzelfde hotel. Britt zou een paar dagen langer blijven. “Tijdens de vakantie had ik het nog tegen haar gezegd: ‘jeetje Britt, wat ben je dik geworden. Je lijkt wel zwanger’”, zegt Sylvia. “‘Doe normaal, mam’, antwoordde ze,’ik hou gewoon van zoetigheid’ Ze had vlak daarvoor nog wodka gedronken en aan de waterpijp gezeten.”

Hulp
Sylvia sprong na het babynieuws met een koffer vol babykleertjes in het vliegtuig terwijl haar man de babykamer in Nederland klaar zou maken. Het personeel van het Aladdin Beach Resort in Hurghada hielpen Britt en Yassin ondertussen.

Drie of vier weken
“Een weekje, en dan zijn we wel thuis”, dacht Sylvia tevergeefs. “Maar we lopen hier tegen allerlei dingen aan. Yassin mag niet reizen zonder paspoort. Voor het paspoort moeten we helemaal naar Caïro, vijf uur rijden hiervandaan. Het duurt dan drie of vier weken voor het paspoort gereed is. En om dat aan te kunnen vragen is een geboortebewijs nodig.”

Lees ook  Moeder en zoon verliefd op elkaar en willen trouwen

De vader
“Maar we blijken hier geen aangifte te kunnen doen”, gaat ze verder. “Omdat de vader niet bekend is. Britt heeft hem in Nederland ontmoet op een feestje, ze weet weinig van hem. Niet heel slim nee, maar wie had kunnen bedenken dat het zulke gevolgen zou hebben?”

Hotelkamer
“De manager belt voor ons in het Arabisch met de autoriteiten. De medewerkers zijn vertederd, ze willen allemaal met Yassin op de foto. Maar ook al is iedereen nog zo lief en zorgzaam, een hotelkamer is geen plek voor een baby’tje van een paar dagen oud. Het is hier 45 graden. Ik moet de speentjes uitkoken in de waterkoker en sta met de hand spulletjes uit te wassen in de badkamer. Wij willen maar één ding: zo snel mogelijk naar huis.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte te zijn van de situatie: “Wij verlenen consulaire bijstand en helpen bij het afgeven van een reisdocument. Daarvoor moet eerst aan de eisen worden voldaan. Op de details kunnen we vanwege privacyredenen niet ingaan.”

Bizar: vrouw (52) gebruikte oogdruppels om haar man te vermoorden

Zoekgeschiedenis verraadt plannen van moeder die kinderen om het leven bracht