in

Nederlander wurgt partner tijdens vakantie in Suriname

Een Nederlander is vandaag opgepakt in Suriname op verdenking van het wurgen van zijn partner. Het slachtoffer is Gaitrie Jagroep (43) uit Rijswijk. Zij stierf tijdens een vakantieruzie, meldt de Surinaamse politie. Volgens verdachte Mohamed K. (53) handelde hij uit zelfverdediging.

K. verklaarde tegenover de politie dat zijn partner en hij zich vanmorgen in de keuken bevonden en dat zij plotseling een kapmes pakte waarmee ze hem te lijf wilde gaan. Terwijl hij met zijn ene hand de hare met het mes vasthield, drukte hij met zijn andere hand tegen haar keel. Toen K. opmerkte dat ze niet meer bewoog, schakelde hij de politie in.

Lees ook  Deze dieven stelen mobieltjes. Maar wat er vervolgens gebeurt, is letterlijk SCHOKKEND!

Die kreeg omstreeks 07.30 uur melding van een levenloos vrouwspersoon in een woning in ressort De Nieuwe Grond in Wanica, ten zuidwesten van Paramaribo. Agenten troffen het slachtoffer levenloos aan op de vloer. Een arts stelde haar dood vast. Mohamed K. bevond zich in de woning met het 4-jarige zoontje van zijn partner en hem.

Constant ruzie
Volgens K. arriveerde hij op 27 november met zijn partner en hun kind in Suriname voor vakantie. Tijdens hun verblijf hadden ze volgens hem constant ruzie. Zo ook vanmorgen.

Lees ook  7 maanden nadat de verdachte in het gezicht van de politie spuugde, overlijdt ze. Pas dan onthult de politie de oorzaak

De verdachte is gearresteerd en in verzekering gesteld na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het kapmes is in beslag genomen. Op het lichaam van de vrouw wordt sectie verricht. Het zoontje wordt ondergebracht bij familieleden in Suriname.

Het gezin heeft volgens de politie de Nederlandse nationaliteit. De afdeling Forensische Opsporing en de recherche van de regio Hollands Midden onderzoeken deze zaak verder.

Jeugdzorg
Gaitrie Jagroep komt uit Paramaribo en woonde in Rijswijk. Ze werkte bij Jeugdzorginstelling Zandbergen en Youké Pleegzorg, blijkt uit haar sociale media.

Man vindt puppy zielsalleen aan treinrails vastgebonden

Tweeling geboren met verschillende huidskleur – 18 jaar later zien ze er compleet anders uit