NASA is voor een uitgebreid onderzoek op zoek naar mensen die zeventig dagen in bed willen blijven liggen om de invloed te meten van gewichtloosheid op het lichaam.
Als je wordt toegelaten mag je de hele dag boeken lezen, Skypen, spelletjes spelen of wat dan ook, zolang je maar in bed blijft. Voor 1200 euro per week…
Het doel van de studie is als volgt:
Inzicht in hoe de veranderende fysiologie in de ruimte invloed heeft op de missies
Inzicht in de gevolgen van iemands fysiologische toestand voor hun vermogen om te presteren in specifieke taken
Het voorbereiden van tegenmaatregelen om eventuele bijzondere fysiologische omstandigheden te bestrijden
Binnen het experiment zijn er twee studiegroepen : De uitoefenende en de niet- oefenende groep.
Terwijl de uitoefenende groep zullen worden onderworpen aan lichamelijke oefeningen (op speciale apparatuur zodat je kan blijvn liggen), zal de niet – uitoefende groep volledig tot rust blijven.
De gehele duur van het onderzoek duurt tussen de 97 en 105 dagen , afhankelijk of je een niet- sportende,of wel sportende bent.
De eerste 13 dagen voor de niet – uitoefende groep, en 21 dagen voor de uitoefende , mag je je vrij bewegen in de faciliteit.
Echter , na deze periode mag je je bed niet meer uit voor een periode van 70 dagen, afgezien van een aantal testen die gedaan zullen worden, waar je met je hoofd achterover- en voeten omhoog moet liggen .
Proefkonijnen klagen doorgaans vooral over rug- en nekklachten en ook de beperkte sanitaire voorzieningen komen het comfort niet ten goede.
Enkel activiteiten die niet te veel inspanning vragen zijn toegestaan, zo mogen de proefkonijnen wel lezen en met de computer werken.
Gedurende de studie , zal je worden onderworpen aan bot-, spier- en hart testen , evenals het testen van uw bloedsomloop en zenuwstelsel , uw voedingstoestand en het vermogen van je lichaam om te vechten tegen infecties.
Dus is het de moeite waard? Hoewel het in bed blijven twee maanden lang, realistisch ondraaglijk is, kan je in ieder geval zeggen dat je je met deze luiheid heb opgeofferd met als doel de menselijke verkenning van de ruimte te bevorderen.
Dit is de enige keer dat je kan zeggen, dat je de eerste astronauten naar Mars hebt geholpen door helemaal niets doen , maar op je luie kont te blijven zitten.