in

Na tien jaar onderzoek komt er een foto aan het licht die alle leden van dit gezin het hart doet stilstaan.

Stel je dit voor. Een familie leeft al jaren in de overtuiging dat een familielid overleden is, maar het blijkt allemaal niet waar te zijn… Dit is precies wat Ramona Altamirano uit Argentinië overkwam. Toen ze acht was, vroeg ze aan haar vader wat er met haar moeder gebeurd was. Ze had haar moeder nooit gekend en het antwoord van vader liet geen ruimte aan twijfel. “Je moeder is overleden, kind.” Ze zou overleden zijn toen Ramona zeven maanden oud was en daarom kwam Ramona onder de hoede van haar grootmoeder. Vier jaar later stierf haar oma echter en ze verhuisde naar haar tante.

Toen ze volwassen was, begon Ramona verhalen te horen over haar moeder die geen steek hielden. Ze begon zich serieuze vragen te stellen. “Er waren mensen die zeiden dat mijn ouders ruzie hadden gemaakt en dat mijn moeder er vervolgens vandoor was gegaan.” Ooit zei een neefje dat hij haar moeder op straat had gezien, maar haar tante maakte rap komaf met die ‘leugens’. Alhoewel het zaakje stonk als geen ander, leefde Ramona verder en kreeg vier kinderen. Wel bleef ze zitten met de twijfels… Was haar moeder dood? Had ze haar verlaten? Was haar iets ergs overkomen?

Ramona kon de twijfels niet uit haar hoofd zetten. Haar man, Enrique, vond het daarom een goed idee een privédetective onder de arm te nemen . Ook haar dochter, Ivana, startte een zoektocht die uiteindelijk tien jaar zou duren. Ze probeerden alles, opsporingsberichten, bezoekjes aan verwanten, een televisieprogramma, zelfs Facebook… het mocht allemaal niet baten. Ramona gaf zich dan maar voor gewonnen. Het enige dat ze van haar moeder overhield was haar geboortebewijs en haar naam, Blanca Rosa Taborda.

Lees ook  Vrouw steekt haar eigen hond in de wasmachine: “Zul je nu echt getraumatiseerd zijn?”

Ivana gaf het onderzoek nog een laatste kans. Ze liet de naam opzoeken in het bevolkingsregister. Ze zag de beambte terugkomen met een papier in de hand. Het was vast een certificaat van overlijden. Maar nee, op het document stond een foto en een adres. Haar grootmoeder leefde! Na tien jaar wanhopig zoeken had ze de moeder van haar moeder dan eindelijk gevonden. Ze sprong meteen in een taxi en begaf zich naar het opgegeven adres.

“Het was een huis met een lange gang. Aan het einde zag ik haar staan en ik barstte in tranen uit. Het was mijn grootmoeder, maar dan veel ouder dan op de foto. Ik wist niet wat zeggen. Zo goed en zo kwaad als dat ging, stelde ik mezelf voor: “Ik ben de dochter van Ramona Taborda, kent u haar?” De dame dacht even na en zei toen, “Natuurlijk ken ik Ramona. Ze is mijn dochter.” De taxichauffeur die het allemaal zag gebeuren was zo ontroerd dat hij deze foto nam.

Ivana toonde later de foto van de taxibestuurder aan haar moeder. Het was alsof haar hart stil stond. Ze had haar moeder 54 jaar niet meer gezien en daar stond ze op de foto met haar dochter! Nu kon ze eindelijk weer het leven met maar moeder delen. Maar wat was er al die jaren geleden eigenlijk gebeurd? Toen Ramona zeven maanden oud was, werd Blanca doodziek en moest geïnterneerd worden. Toen ze na lange tijd uit het hospitaal kwam, woonde Ramona al niet meer bij haar oma. En de tante van Ramona wou niets van Blanca weten.

Lees ook  André Hazes wordt de nieuwe coach bij The Voice

Blanca stond voor een voldongen feit. Ze leefde jaren op straat en kreeg nog twee kinderen bij. Eentje stierf na de geboorte en de andere was gehandicapt. Ze leefde van wat ze kon verdienen door kaarsen te verkopen aan de ingang van de kerk. Ze bleef toch altijd uitkijken naar haar dochter en telkens een jonge vrouw voorbij kwam dacht ze aan haar. Dat was nu dus allemaal voorbij. In december van 2015 ging het hele gezin voor de eerste keer op bezoek bij oma. Uiteindelijk woonde ze maar op een uurtje rijden van hun huis.

Toen Blanca en Ramona elkaar voor het eerst na 54 jaar omarmden, zei ze, “Ik heb je heel mijn leven gezocht en ik heb altijd op dit moment gewacht. Ik wou je nog één keer zien voor ik zou sterven.”

Voor deze twee vrouwen, 56 en 86 jaar oud, begon een nieuw leven met nieuwe herinneringen, momenten van vreugde en samenkomsten. Met het verlies van zovele jaren genieten de twee nu volop van de unieke band die bestaat tussen moeder en dochter. Niets kan dat kapot maken. We hopen dat ze nog vele jaren van elkaars gezelschap mogen genieten.

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook!

Politie geeft antwoorden op vragen van bezorgde burgers over GEVONDEN LICHAAM Bunschoten!!

Ze zegt aan iedereen dat ze blind is. 28 Jaar later ontdekt haar man echter haar ongelooflijke geheim!