in

Na Jayme (3) overlijdt ook broertje Gaja: ‘Nog geen 12 uur geleefd’

Drie jaar geleden leefde heel Nederland mee met Jayme, een zieke baby die een duur medicijn nodig had. Ondanks een inzameling van miljoenen euro’s overleed het kindje aan de spierziekte SMA. De ouders delen nu nog meer slecht nieuws: ook hun jongste zoontje Gaja is overleden, nog geen dag na zijn geboorte.

Moeder Arwen van Pelt schrijft over het verlies in haar blog. “Ik hou baby Gaja vast terwijl hij langzaam het leven loslaat. Het duurt veel langer dan bij Jayme. Het is anders. We vragen zelfs de arts om erbij te zijn. Samen doen we dit laatste moeilijkste stukje.”

Lees ook
Vreselijk nieuws voor Nicolette Kluijver: ‘Kindje verloren’

Om 22.06 uur hoort de arts geen hartslag meer. “‘Gecondoleerd’, zegt ze. Dat was het dan. Nog geen 12 uur geleden werd baby Gaja geboren. En nu is hij weg.”

Toen baby Jayme nog hoop had op een succesvolle behandeling zetten veel BN’ers zich in om geld in te zamelen. Zanger en acteur Jim Bakkum was daarin een van de meest betrokken vrijwilligers:

Lees ook
Giftige wolfspin jaagt hele nacht op vrouw uit Heerlen in slaapkamer

De ouders zijn een nieuwe inzameling gestart, om het as van Gaja net als Jayme uit te strooien op ‘de berg van de sterren’ in Portugal. Inmiddels is er al meer dan 10.000 euro opgehaald. “Van het geld dat over is na de reis willen we iets doen voor de NICU Leiden en het HMC Westeinde”, belooft Arwen. “Voor ouders die net als wij afscheid van hun kindje hebben moeten nemen.

Dit is de 17-jarige jongen die door de politie werd doodgeschoten

Kersverse moeder 36 jaar pleegt zelfmoord 9 dagen na geboorte van tweeling