in

Na dit gezien te hebben gooi ik mijn eierschalen nooit meer in de vuilnisbak

Mijn weekenden bestaan uit slapen, niks doen, relaxen… en verder heel belangrijk: eieren voor ontbijt.

Of het nou roerei is, gebakken, gekookt of als omelet: mijn weekend is niet compleet als ik geen eieren bij het ontbijt heb gegeten.

De eierschaal gaat natuurlijk de vuilnisbak in… en ik kijk er niet meer naar om.

Maar dat gaat absoluut veranderen, allemaal nadat ik dit las:

Het is geen geheim dat er jaarlijks enorme hoeveelheden eten worden verspild. Eén ding dat we al zeker kunnen verbeteren is goed letten op hoeveel we echt willen eten en alleen de hoeveelheden eten die we aankunnen.

Maar hier is iets waar ik nooit over had nagedacht: de dingen die we als volledig onbruikbaar zien hebben vaak een uitstekend doel. Bijvoorbeeld eierschalen.

Lees ook  Je voelt de angst tot in je kleinste teen: Toerist laat jachtluipaard veel te dicht bij zich komen. Het dier begint te krabben aan zijn been en schoenen en dan gebeurt er dit

Omdat zo goed als 90 procent van eierschalen bestaat uit puur calcium, wat weer een heel belangrijk mineraal is voor spieropbouw en botten, zouden we twee keer moeten nadenken voordat we eierschalen in de vuilnisbak gooien.

Dus hoe haal je het meest uit dat waardevolle calcium? Heel simpel – lees verder hieronder:

Stap 1:

Begin met het afspoelen van 12 eierschalen in een vergiet. Spoel ze goed af maar zorg ervoor dat ze niet breken.

Stap 2:

Stop de eierschalen in een pan kokend water en zorg ervoor dat ze helemaal ondergedompeld zijn. Kook ze 10 minuten lang om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën meer op zitten.

Stap 3:

Haal de eierschalen uit het water en droog ze. Leg de schalen op een schaal en stop ze in de oven, 15 minuten lang op 180 graden.

Lees ook  Deze fatale voedingsfouten kunnen ervoor zorgen dat je meer dan 9 kg troep in je lichaam opstapelt. Zo kun je je dikke darm redden!

Stap 4:

Als de schalen knapperig zijn geworden is het tijd om ze eruit te halen en af te laten koelen. Stop ze in de blender totdat ze een poeder zijn geworden.

Stap 5:

Je hebt nu een compleet natuurlijke voedingsstof die je kan toevoegen aan je maaltijden: over je soep, dessert, saus of in je drankje. Het toegevoegde calcium houdt je lichaam en je botten compleet gezond en sterk!

Een halve theelepel van het poeder bevat zo´n 400 mg aan calcium, volgens The Crunchy Housewife.

Wat een briljante gezond idee, dat zowel geld bespaart én goed is voor het milieu!

Deel deze tip met iedereen je kent op Facebook – hopelijk halen meer mensen hun voordeel uit de veelzijdigheid van eierschalen.

Mishandelde hond baart hondjes – kijk nu wat voor geweldige transformatie ze heeft ondergaan

Waarom je beter nooit schoenen draagt binnenshuis