in

Na 2 jaar lijkt mysterieuze dildoplakker terug: weer dildo’s op brievenbussen

Het was 2 jaar geleden een groot mysterie: wie plakt die dildo’s op Nijmeegse brievenbussen? De dader bleef anoniem, en lijkt nu weer terug. Na een lange wacht verschenen er in de nacht van woensdag op donderdag weer plastic dildo’s in de stad.

Was het dezelfde dader? Wie heeft het deze keer gedaan? Volgens ooggetuigen droegen de plakkers maskers van SGP-politicus Kees van der Staaij en CDA’er Wopke Hoekstra.

Lees ook
Dronken bestuurder wisselt van plek met hond om onder arrestatie uit te komen

Later bleek het een actie van het programma Nachtdieren van Raven van Dorst. In dit programma gaat Van Dorst “op zoek naar het mysterie van de nacht”.

Preutsheid
Waarom Van Dorst de dildo’s heeft opgeplakt, is onduidelijk. De dader van 2 jaar geleden legde eerder uit bij 538 dat het hem ging om vermeende preutsheid in de samenleving.

Lees ook
Jongen mishandelt vrouw: Groep pakt hem terug en laat hem naakt achter

“Kunst draait natuurlijk ook om de tijdsgeest en ik denk dat we in een tijd leven van preutsheid”, legde de plakker toen uit. “Het is niet meer normaal dat vrouwen topless zonnen, maar wel heel normaal dat Kees van der Staaij (SGP-partijleider, red.) bijvoorbeeld Kees van der Staaij is. Dat wil ik graag aan de kaak stellen.”

Baby in zak gedumpt en verbrand door moeder

Straaljager stort neer en raakt auto: meisje (5) overleden, broer (12) zwaargewond