in

Mysterieuze doos achtergelaten in luchthaven – 7 dagen later breekt het open en niemand kan hun ogen geloven

Luchthavens zijn constant in beweging. Elke dag passeren duizenden stukken bagage, goederen en post door de luchthaven, op weg naar bestemmingen overal ter wereld. Het is van cruciaal belang dat de medewerkers een oogje in het zeil houden voor verdachte pakketjes en personen.

Bijvoorbeeld toen een mysterieuze doos werd gevonden in de Beirut Rafic Hariri International Airport in Libanon, zonder duidelijke labels of kaartjes. Het personeel merkte dit onmiddellijk op.

De doos was slechts 42 cm groot, met enkele gaatjes geboord aan de zijkanten.

Op een onduidelijk label stond dat het pakketje naar Syrië moest worden verstuurd. Maar naast een nummer van een vliegtuigmaatschappij was de doos volledig anoniem.

Het bevatte geen details, van zowel de afzender als ontvanger, en er waren geen andere documenten beschikbaar, dus kreeg het al snel aandacht van het luchthavenpersoneel in Libanon.

Zeven dagen lang bleef de mysterieuze doos op de luchthaven. Uiteindelijk verleende een rechter toegang om de doos te openen… maar niemand kon zich inbeelden wat zich in de doos bevond.

De kleine houten doos bevatte 3 levende Siberische tijgerwelpen. Volledig uitgedroogd, verhongerd en geïnfecteerd met maden en bedekt in hun eigen urine.

Lees ook  Man verliest zijn levenslange, beste vriend. Dan gaat hij naar het asiel en vertrekt niet alleen …

”Niets wees erop dat er levende dieren, laat staan tijgers in de doos zouden zitten,” schreef de dierenrechtenorganisatie Animals Lebanon op hun Facebook.

De drie tijgerwelpen kwamen van een vlucht uit Oekraïne en zouden verkocht worden aan een zoo in Syrië.

Na de vreselijke ontdekking eiste de organisatie Animals Lebanon dat de dieren aan hen zouden worden gegeven. En rekening houdend met de zwakke toestand van de dieren, besliste een rechter om de tijgers vrij te laten, aldus The Telegraph.

Animals Lebanon stuurde onmiddellijk een dierenarts om de dieren te onderzoeken. De tijgers waren niet gevaccineerd en slechts een van de welpen had een microchip, ondanks het feit dat alle vervoerde dieren een chip moeten hebben.

Met liefde en zorg, verbeterde de toestand van de tijgers, maar de situatie was nog steeds riskant.

Siberische tijgers, die volgens de IUCN, een bedreigde diersoort zijn, zijn erg populair op de zwarte markt, en de zoo in Oekraïne die de tijgers verkocht, eiste ze terug.

Lees ook  Vrouw valt man aan en gooit puppy naar hem - hij weigert diertje terug te geven en adopteert haar

”Grote katten zijn tienduizenden dollar waard op de zwarte markt. De eigenaar vecht om ze terug te krijgen, en wij vechten voor de dieren en gerechtigheid,” schreef Animals Lebanon op Facebook.

In het begin van mei kwam er goed nieuws: de autoriteiten in Libanon beslisten dat de tijgers niet terug naar hun eigenaars zouden worden gezonden en blijven bij Animals Lebanon.

”Dankjewel allemaal voor jullie hulp om dit mogelijk te maken. Zoveel mensen deden alles om het juiste te doen voor de dieren, en de tijgers uit de zwarte markt te houden!” schreef Animals Lebanon op Facebook.

Het enige dat overblijft is de beslissing om de tijgers naar een veilig oord te brengen.

Indien Animals Lebanon niet in actie zou zijn geschoten, zouden de tijgers verkocht worden op de zwarte markt en een ellendig lot tegemoet zijn gekomen.

Deel aub dit verhaal om anderen te informeren over het ongelofelijke werk van dierenrechtenorganisaties. Toon hen waarom ze de steun nodig hebben om onze dieren op deze wereld te redden!

Joey Hoffmann levenloos gevonden in Turkije

Orang-oetan ontdekt brandwonden van vrouw – het toont dat dieren veel meer begrijpen dan we denken