in

Muizen in huis? ZO kom je op een effectieve en diervriendelijke manier van ze af!

Dit hadden we eerder moeten weten!

Hoewel muizen er best lief uit zien, hebben we die kleine knaagdieren liever niet in huis. De kleine rakkers zien er misschien onschuldig uit, maar niets is minder waar. Voor je het weet stinkt je huis en zijn veel van je spullen kapot en aangevreten. Bovendien neemt dit nachtdiertje ook nog diverse besmettelijke ziektes met zich mee. Kortom: muizen wil je niet in je huis.

Om van die knaagdiertjes af te komen kun je gif kopen of muizenvallen zetten. Vind je het maar niks om muizen dood te maken? Er zijn ook een paar natuurlijke én vriendelijkere oplossingen om muizen uit de buurt van je huis te houden. Zo jaag je muizen op een natuurlijke manier weg:

  • Gebruik pepermuntolie: Muizen kunnen niet tegen de sterke geur van pepermuntolie. Ze zullen weggaan wanneer ze het ruiken bovendien voorkom je ook dat ze je huis in zullen dringen. Hoe het werkt? Laat watjes in pepermuntolie weken. Leg de watjes op plekken in je huis of openingen waar muizen weleens zitten. Je kunt ook pepermuntplanten op deze plekken zetten.
  • Gebruik ammonia: veel mensen gebruiken ammonia om oude verflagen vetvrij te maken. Maar je kunt ammonia ook gebruiken om muizen weg te jagen. Ammonia heeft een sterke geur, muizen ruiken deze geur als de urine van een roofdier. Dat vinden ze natuurlijk maar niks, ze zullen dan ook uit de buurt blijven. Je kunt simpelweg de plekken waar de knaagdieren komen schoonmaken met ammonia. Ook kun je wat watjes in ammonia laten weken en deze in een bakje doen met de deksel erop. Prik wel een paar gaatjes in de deksel, zodat de muizen het schoonmaakmiddel nog beter ruiken.
  • Combineer vloeibaar wasmiddel en Tabasco: combineer zeep met deze Tabasco en de muizen zullen snel hun biezen pakken. Doe 50 milliliter wasmiddel en 2 eetlepels Tabasco in een spuitfles, vul de fles helemaal aan water. Schud en spuit vervolgens je zelfgemaakte spray op de plekken waar de ongewenste beestjes regelmatig komen. Je geen muis meer zien!
Lees ook  De man rijdt op zijn fiets, als hij plotseling merkt dat hij achtervolgd wordt. Je gelooft nooit door wat…

Gebruik jij al azijn in je tuin? Na het lezen van DIT zul je dat zeker overwegen!

“Elk moment kan je laatste zijn”, postte ze op Facebook. Een kwartier later gebeurde het ondenkbare