in

Moord Julie (23) doet heel erg denken aan Nederlandse Anne Faber

De Belgische kranten hadden het er vanmorgen al over, maar het is helaas bevestigd. De Belgische politie heeft maandag het lichaam van de sinds zaterdag vermiste Julie Van Espen gevonden in het Albertkanaal bij Antwerpen. De 23-jarige studente verdween zaterdagavond toen ze onderweg was naar een vriendin in Antwerpen. Het doet denken aan Anne Faber. Ook qua leeftijd en uiterlijk.

Ze verdween zaterdagavond toen ze met de fiets onderweg was naar Antwerpen. Bij een zoekactie vandaag zijn er kledingstukken gevonden. Er lijkt sprake van een misdrijf. Een duikteam van de brandweer zocht zondag urenlang in het Albertkanaal en op een bouwwerf aan de Theunisbrug. Om tien uur is de zoekactie gestaakt.

Lees ook  Makkelijk en knap: maak van je oude tandenborstel een juweel!

Julie vertrok zaterdagavond omstreeks 18.30 uur met de fiets vanuit haar woonplaats Schilde naar een vriendin in Antwerpen-Zuid. Ze fietste via het Albertkanaal. Onderweg verdween ze. Om negen uur meldden de vriendinnen dat ze niet was aangekomen.

Op kleren die zijn gevonden zijn bloedvlekken aangetroffen, haar fietsmandje is gevonden en een ov-kaart lag in een vuilnisbak. Ook haar mobieltje is gevonden. Het lijkt helaas veel op de verdwijning van Anne Faber. Ook dit keer heeft de verdachte een zwaar gerechtelijk verleden en werd al twee keer veroordeeld voor ver krachting. Michael P. de moordenaar van Anne Faber stond eerder ook terecht voor dubbele ver krachting.

Lees ook  Oudere man valt 10-jarige meisje lastig, dan onderneemt een heldhaftige hond gelijk actie

Hadden beide mannen levenslang gekregen, dan leefden Julie (23) en Anne Faber (25) nog. Keer op keer faalt het systeem opnieuw. Hoeveel onschuldige meiden moeten we nog verliezen voordat ze het gaan begrijpen klinkt het op sociale media. Het is een feit! Dit had voorkomen kunnen worden!

2 dagen na de bevalling 4 ledematen van kersverse moeder geamputeerd

Waarom bier beter is dan vrouwen