in

Monteur die vrouw oplicht krijgt flinke klappen van Turkse man

Een man van Turkse afkomst heeft in Amsterdam een automonteur flink toegetakeld nadat hij zijn vrouw had wijsgemaakt dat de katalysator van haar auto moest worden verwijderd om de airco bij te vullen. De man ging verhaal halen bij de autogarage waar zijn vrouw in de ochtend langs was geweest voor een beurt. Bij thuiskomst van het namelijk vrij duidelijk dat de ontwetende vrouw was opgelicht voor meer dan 300 euro terwijl een airco beurt rond de 100 euro kost.

Haar man werd woedend en ging zelf terug naar de garage om de man even goed op zijn plek te zetten. Hierbij kreeg de automonteur flinke klappen en moest hij gedwongen excuses aanbieden over de telefoon. Oplichting door garages komst steeds vaker voor.

Lees ook
Henk: Ik heb mijn vrouw nog nooit bloot gezien

39 procent van de Nederlanders denkt dat zij weleens zijn opgelicht door een autogarage en/of -monteur. Dat meldt de vergelijkingswebsite Diks Verzekeringen op basis van onderzoek.

Aan het onderzoek dat is verricht door Panelinzicht deden 1.108 Nederlandse automobilisten mee.

Te veel betaald
Bijna de helft van alle ondervraagden vindt dat zij over het algemeen te veel betalen voor een onderhoudsbeurt. Onder de mannelijke respondenten vindt 49 procent dat zijn standaard te veel betalen voor een reparatie. 42 procent is van mening dat zij ook daadwerkelijk zijn opgelicht. Onder de vrouwen gaat het respectievelijk om 35 en 42 procent.

Lees ook
Vrouw houdt straat met luide scheten via megafoon wakker: buren ontvluchten huis

Vooraf inlezen over garage
Het platform adviseert consumenten om zich voorafgaand aan een garagebezoek altijd goed in te lezen. Zoek bijvoorbeeld informatie op het internet, lees reviews en doe navraag binnen je netwerk.

Peter totaal genegeerd bij trio met zijn eigen vrouw: “Ze gingen los als konijnen!”

Man smokkelt sushi in bilnaad mee naar huis in all you can eat-restaurant