in

“Monsterstier” gefokt om meer vlees te produceren. Kijk wat er gebeurt als hij probeert te wandelen.

De Belgische blauwe stier is het resultaat van 50 jaar lang selectief fokken. Het doel was om een ras te creëren dat veel melk en vlees produceert – iets wat gelukt is.

De dieren hebben echter te lijden onder gezondheidsproblemen en onder de manier waarop ze gefokt werden.

Verschillende diersoorten werden al duizenden jaren door de mens selectief gefokt. De mens veranderde de meeste huisdieren, waardoor er vrijwel geen link met hun wilde voorvaderen overblijft.

Deze Belgische blauwe stieren werden in de negentiende eeuw gecreëerd door Shorthorns te kruisen met lokale rundveerassen. Daardoor kregen de stieren hun blauwe kleur.

Lees ook  2 kleine teckels komen oog in oog met een leeuw en ze zijn NIET BANG!

De dieren zijn volgens velen echter het angstaanjagende voorbeeld van wat er gebeurt als de mens met de natuur rotzooit.

Het ras wordt bekritiseerd omdat het “wandelde vleesfabrieken” zouden zijn. Het abnormaal ontwikkelde spieren en een volgroeide stier weegt meer dan een ton. In zijn lichaam werd een proteïne gecreëerd dat de aangroei van spieren bevordert.

Lees ook  Dit paar had er geen idee van wat er onder hun bank was, tot ze hem op een dag omdraaiden. Ongelofelijk!

Er wordt gewag gemaakt van het feit dat deze genetische mutatie nog andere effecten veroorzaakt. Ze zouden vervormde kaken en vergrote tongen hebben waardoor de kalveren het moeilijk hebben om te zogen.

De mutatie kan ook leiden tot onderontwikkelde organen – de lever en de longen zijn aanmerkelijk kleiner dan bij gewoon vee – wat kan leiden tot ademhalingsproblemen en hartproblemen.

Wat vind jij van dit extreme selectief fokken? Bekijk de onderstaande video en DEEL je mening op Facebook!

Iedereen zou dagelijks een glas karnemelk moeten drinken. Het drankje levert namelijk veel gezondheidsvoordelen op!

Baby met geboorteafwijking: Wildvreemde geeft ouders opnieuw hoop.