in

Moet Nederland een officiële register krijgen voor dierenmisbruikers! Zodat ze nooit meer een ander dier kunnen kopen!

In de Amerikaanse staten is dit officiële registers er sinds een paar dagen.

Het kabinet heeft gekeken naar dit voorbeeld en heeft naar buiten gebracht dit voorbeeld te gaan volgen om zo dierenmisbruiker beter tegen te gaan. Zie hieronder hoe het nu in Amerika is ontstaan.

Amerikaanse staten en provincies nemen vanaf nu meer actie tegen mensen die dieren mishandelen, door hun namen op te nemen in officiële registers.

De eerste staat om een dergelijk register in te voeren was Tennessee in januari 2016, na aanleiding van een klein aantal regio’s in de staat New York en een gebied in Illinois, meldt de Independent.

Lees ook  Vrouw gaf de uitgehongerde hond een kans om waardig te sterven – maar dat wilde de hond nog niet

Burgers in Tennessee kunnen de namen, geboortedatums, adressen en misdaadgegevens bekijken van acht mensen die veroordeeld zijn voor wreedheid voor dieren in de staat!

De registratie betekent dat er een meer grondige verificatie van potentiële huisdierbezitters of huisvrouwen kan zijn, waardoor huisdieren niet worden blootgesteld aan gewelddadige eigenaars.

In september kwam Tampa bij de lijst van gebieden met dierenmishandeling-registers. Connecticut, Massachusetts, New Jersey, Oregon, Texas en Washington hebben nu al soortgelijke voorstellen gedaan.

Lees ook  Nijlpaard laat langste en natste scheet in de geschiedenis!

“Dit register beschermt niet alleen dieren, maar kan ook helpen bij het identificeren – en misschien zelfs voorkomen – van geweld tegen mensen”, zegt Kevin Beckner, commissaris van Hillsborough County in Florida.

Wat vinden jullie hiervan? Moeten we dit in Nederland ook invoeren?

Ongelofelijk, wat knap: Sarina (28) verloor 90 kilo, de HELFT van haar gewicht!

Vervelend en pijnlijk: hielkloven! Met DIT natuurlijke middel worden je voeten weer poezelzacht