in

Moeite met in slaap vallen? Half uur seks doet wonderen!

Wij hebben slaapdeskundige Stephanie Molenaar ingeschakeld om voor eens en voor altijd antwoord te krijgen op de vraag of je door seks nou echt sneller in slaap valt of niet. Volgens Molenaar komt er tijdens de liefdesdaad serotonine vrij. Serotonine is een neurotransmitter die in verband staat met je emotie en slaap. Door deze neurotransmitter voel jij je blij en ontspannen. Dat is even lekker voor het slapengaan!

Daarnaast komt er tijdens het hebben van een orgasme nog een stofje vrij, namelijk oxytocine. Deze stof zorgt voor je geluks- en knuffelhormonen. “Het maakt je hoofd rustig en zorgt voor een blije gemoedstoestand”, licht de slaapdeskundige toe in Metro.

Lees ook
Studie: vrouwen snurken net zo hard en veel als mannen, maar beseffen dit niet

Als een blok in slaap vallen
Mannen kunnen er écht niks aan doen dat zij snel in slaap vallen na een wippie, want de man maakt nog een hormoon aan! Dit hormoon wordt prolactine genoemd en zorgt ervoor dat de man als een blok in slaap valt. Vrouwen daarentegen maken meer oxytocine aan, waardoor zij graag nog even zouden willen knuffelen met de man.

Lees ook
Moeder vind hartverscheurende brief in een Disney boekje…

Grappige toevoeging is dat je van slaap ook een hoger libido krijgt! Dat is wel fijn als je dus meer moet rollebollen voor een betere nachtrust. Seks is namelijk de oplossing voor al jouw slaapproblemen. Hier kun je thuis wel mee aankomen! Nooit tegen de ‘wetenschap’ in gaan.

“Overal in huis hangen spiegels, ik ben verliefd op mezelf. Geen enkele man kan me s*ksueel bevredigen”

Kyle (36) valt alleen nog voor oudere vrouwen: “Geef mij maar kunstgebitten en hangende jopen”