in

Moedige mama deelt foto’s van haar doodgeboren kindje – Na 14 weken was hij al perfect gevormd

Opgelet: De foto’s en beelden in deze reportage zouden op sommige lezers schokkend kunnen overkomen.

Moeder worden is een van de mooiste ervaringen ter wereld. Tijdens de zwangerschap koesteren aanstaande ouders hoop, verwachtingen en dromen. Maar de ergste nachtmerrie is wanneer die dromen plotseling aan diggelen worden geslagen. Het gebeurt helaas vaker dan je denkt dat baby’s doodgeboren worden.

Michael en Sharran uit Missouri in de VS waren in de zevende hemel toen ze ontdekten dat ze zwanger waren. Het was het tweede kindje van Sharran. Helaas zou er voor de 40-jarige vrouw een abrupt einde komen aan haar droom toen ze haar baby tijdens de 14e zwangerschapsweek verloor.

In sommige staten van Amerika wordt een baby pas na de 20e week als “kind” beschouwd. De dokters beschouwden Miran, die na 14 weken overleed, als “medisch afval.”

De rouwende moeder nam de dappere beslissing om de foto’s van haar perfecte zoon van amper 10 cm en 26 gram met de wereld te delen. Zo wilden ze iedereen laten zien dat een foetus zelfs na amper 14 weken al perfect gevormd is.

Lees ook  Elf maanden oude Teleza uit Malawi gaat dood zonder Nederlands paspoort

De foto’s van Miran bewijzen dat hij een perfect gevormde baby is. Zijn handen, voeten, gezicht en zelfs vingernagels zijn al helemaal gevormd.

Zonder de tussenkomst van zijn ouders zou Miran in het ziekenhuis behandeld geweest zijn als “medisch afval”, weet The Sun.

Michael en Sharran bewaarden Miran een week lang in de koelkast vooraleer ze hem in een vaas onder een hortensia in zijn eeuwige rustplaats legden. Ondanks de rouw en het verlies is Sharran erg dankbaar dat ze haar zoon kon zien en voelen.

Aan The Sun verklaarde ze: “Naar hem kijken, hem in mijn hand houden, kijkend hoe perfect gevormd hij was – ik stond perplex.”

Er rust nog altijd een taboe rond doodgeboren kinderen. Het is een thema waar maar weinig mensen over willen praten. Ouders staan er vaak alleen voor omdat de foetus nog niet als een volwaardige mens gezien wordt.

Lees ook  Man shockeert met tatoeage van snurkende vrouw

Nadat het hartje van Miran gestopt was, suggereerden de artsen om hem operatief te verwijderen. Maar Sharran verzette zich hiertegen en wilde niet dat “haar baby er in stukken zou uitkomen.” Daarom beviel ze 173 dagen voor de uitgerekende datum op de normale manier.

Sharran was erg overstuur dat de dokters haar baby omschreven als een “foetus” en “medisch afval.” De moeder getuigt dat ze het erg zwaar vond om haar zoon te moeten begraven. Als het aan haar zou liggen, zou ze hem nog altijd in de koelkast hebben, ook al vinden mensen dat erg morbide.

Een kind verliezen is het ergste wat er kan gebeuren, ook al vinden veel mensen dat een embryo van 14 weken nog geen echt kind is.

WAT IS JOUW MENING HIEROVER? WANNEER IS EEN FOETUS EEN ECHTE MENS? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT MET IEDEREEN DIE JE KENT!

Prins Harry krijgt een brief van een jongen die zijn moeder heeft verloren en breekt koninklijke regels

Klanten kopen alle donuts elke dag zo vroeg mogelijk op, zodat eigenaar bij zijn zieke vrouw kan zijn