in

Moeder wil niet wijken van ziekenhuisbed dochter: met handboeien afgevoerd

JACKSONVILLE (FL) – Een Amerikaanse moeder is – met handboeien en al – door handhavers uit een ziekenhuis gehaald. Ze wilde haar dochter niet alleen laten. De coronaregels lieten dat echter niet toe.

De vrouw zegt tegen lokale media dat het haar niet spijt dat agenten zich genoodzaakt voelden haar uit het ziekenhuis weg te halen. Volgens UF Health North in Jacksonville, Florida hield Lynn Savage (70) zich niet aan de bezoekuren en heeft de zorginstelling zich aan het protocol gehouden. Dochter Amber was op dat moment herstellende van een hersenoperatie. „Ik kon niet met een schoon geweten en een goed hart haar bed verlaten, niet wetende hoe ze de nacht door zou komen”, zegt ze tegen nieuwszender WKRC.

Lees ook  Bob Dylan aangeklaagd voor seksueel misbruik minderjarig meisje

Savage was sinds ’s morgens vroeg bij haar dochter. Een dokter vroeg haar nog om Amber te kalmeren. „Zodra ik bij haar bed stond, was alles goed.” In de avond zei een verpleegkundige dat ze toch echt naar huis moest. „Volgens de coronaregels moest ik vertrekken.”

Cel
De beveiligers die de vrouw kwamen ophalen „waren heel vriendelijk. Ze bleven maar proberen om mij over te halen om weg te gaan.” Uiteindelijk moest de politie eraan te pas komen en belandde Savage zelfs een dagje in de gevangenis. „Het was angstaanjagend, maar ik zat liever in de cel dan dat ik vrijwillig bij mijn dochter was weggelopen.”

Lees ook  Amerikaanse vrouw voorkomt nieuw schietincident en doodt man die vuur opent op tientallen feestgangers

Seksdate loopt uit op nachtmerrie: Amersfoorter vastgebonden, mishandeld en met benzine overgoten

Tieners gooien extreem zwaar vuurwerk naar hond in tuin Zoetermeer