in

Moeder verlamd na veelvuldig lachgasgebruik

Een 24-jarige Britse moeder gebruikte elk weekend voor zo’n 3 jaar lang ongeveer 15 ballonnetjes lachgas..ze lijd nu aan de ziekte van Lichtheim waardoor ze bij volledig verlamd raakte.

Met haar zoontje spelen, lopen, of haar handen gebruiken? Dat gaat niet meer! „Ik kan niet eens zijn schoentjes aantrekken”, zegt Olivia Golding, die inmiddels behoorlijk spijt heeft van haar wilde levensstijl.

“De ene dag loop je buiten met je kindje, de volgende dag kun je je niet meer bewegen” Een maand geleden na een wild weekend merkte Olivia al een raar prikkend gevoel in haar rug en nek. Ze legde niet de link met het lachgas en ging er gewoon mee door!

Lees ook  Nienke Plas is totaal onherkenbaar na complete metamorfose

Maar afgelopen weekend ging het mis! Olivia werd wakker en kon zich niet bewegen. „De ene dag loop je buiten met je kindje, de volgende dag kun je je niet meer bewegen. In het ziekenhuis vroegen ze of ik veel had geïnhaleerd. Nou, zeker wel.”

Achteraf beseft ze dat de voortekenen er wel waren: „In de afgelopen maand kreeg ik steeds meer een verdoofd gevoel in mijn lichaam. Tot ik mezelf afgelopen week niet meer kon aankleden.” De verlamde moeder moest aan zoontje Parker haar telefoon vragen om de hulpdiensten te bellen.

Lees ook  GEWELDIG NIEUWS VOOR SHARON DOORSON

Lachgas zorgt op de lange duur voor een vitamine B12-tekort en daardoor kan de ’mantel’ rond de zenuwbanen worden aangetast. Ze wordt nu behandeld met vitamine B12 en heeft kans op herstel. Inmiddels heeft ze alweer wat stapjes gezet, maar volledig herstel zal als dat gaat lukken zal een lange tijd duren.

Haar boodschap nu: stop met het inhaleren van lachgas. „Het is het niet waard.” En zeker niet om te lachen.

Echtpaar laat 21-jarige hun baby dragen – hun echo laat ze naar adem snakken

Moeder stoot met winkelkarretje tegen dat van andere vrouw, vraagt of ze oké is. Ogenblikken later staan ze beiden te huilen