in

Moeder stopt 3-jarige dochter in bed, gilt als de buurvrouw een paar minuten later op haar deur klopt

Het is geen revolutionair feit dat kinderen nieuwsgierig zijn. Ze kunnen keer op keer onder de indruk zijn van de meest simpele activiteiten en er nog van genieten ook.

Hun nieuwsgierigheid maakt ze kleine ontdekkers. En het is is fantastische om ze gewoon hun gang te laten gaan en onderzoek te laten doen naar van alles en nog wat.

Maar dit heeft soms ook ongelukken tot gevolg. Gelukkig is het meestal niets ernstigs – een geschaafde knie of een blauwe plek ofzo.

Maar voor een moeder uit Idaho in de Verenigde Staten was het een stuk tragischer.

Moeder Amber dacht dat haar huis en de kinderopvang veilig waren voor haar drie jaar oude dochter, Aubrey. Maar ze had het bij het verkeerde eind.

Het was een gewone avond op 26 mei van dit jaar. En Amber Boon had net haar Aubrey boven in bed gelegd, en was zelf naar beneden gegaan om te studeren.

Lees ook  Let op voor valse brieven die verspreid worden namens de belastingdienst. Zo herken je ze!

Maar ze werd al snel onderbroken door hard kloppen op de voordeur. Het was haar buurvrouw, die in paniek schreeuwde.

“Ik denk dat ze gevallen is,” schreeuwde ze…. doelend op Aubrey.

De buurvrouw was getuige geweest van het verschrikkelijke ongeluk, maar was te ver weg om haar op te vangen, schrijft The San Francisco Globe.

Amber was in shock en haastte zich naar haar bloedende dochter die ook een blauw oog had.

Het bleek dat Aubrey uit bed was geklommen, naar het raam was gelopen en die open had gemaakt.

Veel ouders zijn heel goed in het beveiligen van keukenkastjes, trappen, scherpe randen en hoeken, en stopcontacten, maar vergeten vaak een kinderslot op de ramen te doen.

Een hendel is vaak lastig te openen, maar zeker niet onmogelijk voor kinderen, zelfs niet als ze pas een paar jaar oud zijn.

Amber belde de ambulance voor Aubrey en ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Artsen vonden breuken in haar schedel, een beschadigde milt en blaren over haar hele lijf.

Lees ook  Gaten in je favoriete trui? Vergeet naald en draad! Bekijk deze ingenieuze oplossing

Gelukkig werd ze direct behandeld – anders had het kleine meisje het misschien niet overleefd.

Dankzij de goede artsen en snelle zorg, is er geen blijvende schade. Maar het gaat wel ongeveer zes maanden duren voordat alle wonden geheeld zijn. Maar het belangrijkste is dat ze gelukkig genoeg was om geen blijvende hersenschade te hebben, na de ernstige breuken.

Volgens Catarina Billard, een expert op het gebied van veiligheid bij kinderen, zijn zulke valpartijen gewoner dan je denkt – en ook heel makkelijk te voorkomen.

Amber wil nu andere ouders waarschuwen voor de risico´s van de ramen niet kindveilig maken.

Bekijk hieronder een rapportage over de verschrikkelijke gebeurtenis.

Overweeg alsjeblief dit artikel op Facebook te delen met je familie en vrienden, zodat meer mensen bewust zijn van dit risico en hun ramen in huis kindveilig maken!

Terroristische aanslag in BELGIE EN LONDEN Politie massaal aanwezig !

Vader Richard na de dood van zijn zoon: Hier zijn de 10 belangrijkste lessen die elke ouder zou moeten lezen.