in

Moeder smeert zonnecrème op het gezicht van haar dochter. Een dag later ziet ze eruit als een gebakken gehaktbal!

Kyla Cannon uit Canada heeft de boodschap begrepen: een dagje in de natuur kan ernstige gevolgen hebben. Ze houdt aan haar uitstapje tweedegraads brandwonden in het gezicht over. Nochtans had haar moeder, Rebecca Cannon, haar goed tegen de zon beschermd met een zonnecrème. Met zonnecrème, goed lichaamsbedekking en een hoed kan de kleine toch niets overkomen. Of toch?

Het gezicht van het meisje werd alsmaar roder en ze kreeg blaren op haar wangen die later openbarsten. Rebecca vertrouwt het voor geen meter en brengt haar kind dan maar meteen naar de spoed. Ze kan niet geloven wat ze daar te horen krijgt.

Lees ook  Vader Richard na de dood van zijn zoon: Hier zijn de 10 belangrijkste lessen die elke ouder zou moeten lezen.

Het was precies de zonnecrème die ze op het gezicht van haar dochter smeerde die haar de brandwonden had gegeven! Het was een half overtrokken dag geweest en niemand had zich ingesmeerd behalve Kyla. De dader werd dus snel gevonden. De zonnecrème die ze gebruikte was van het merk ‘Banana boat kids sunscreen’ en had een factor 50. Het is een erg populaire crème voor kinderen in Canada.

Dr. Adam, de behandelende arts, meent dat er stoffen in de zalf zitten die deze heftige reactie hebben veroorzaakt. Het is beter een mineraalzalf te gebruiken bij kinderen onder de vijf jaar in plaats van conventionele zonnecrème. Deze laatste verandert de chemische samenstelling van de huid en dat kan, zoals bij Kyla, brandwonden als gevolg hebben. Deze reactie is echter zeldzaam.

Lees ook  Ken je Stacy nog? Ze is nu onherkenbaar na een enorme transformatie

Het kind zal haar uitstapje niet snel vergeten. Haar moeder zal vanaf nu wel uitkijken welke zonnecrème ze voor haar dochter gebruikt. Ze waarschuwt andere ouders voor het product en de gevaren die het kan veroorzaken.

Gelukkig stelt de kleine Kyla het ondertussen weer helemaal goed.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook!

Een Griekse dame neemt een mormel onder haar vleugels. Vier weken later is het beest niet meer te herkennen.

Een blond meisje steekt haar hand in een pop. Het publiek gaat uit z’n dak!