in

Moeder ontkent bewust in de IJssel te zijn gesprongen waarbij dochtertje (1) overleed

De dood van een baby op 13 oktober langs de IJssel in Kampen was een ongeval. Dat zei de advocaat van de verdachte moeder donderdag op de eerste zitting in deze strafzaak. De vrouw wordt verdacht van moord en een poging daartoe door met twee kinderen de rivier in te springen.

De 38-jarige Saba M. uit Kampen zit sinds 14 oktober 2022 vast nadat ze een dag ervoor met twee dochters te water raakte in Kampen. De vrouw zegt te zijn uitgegleden terwijl ze aan de kade langs de IJssel met haar kinderen eendjes aan het voeren was. “Ik heb niks verkeerd gedaan”, zei M. donderdag tegen de rechters in Zwolle.

Lees ook
Jonge vrouw omsingeld en aangerand door groep joelende Eritreeërs

De dochter die overleed droeg ze bij zich in een draagzak. Omstanders sprongen in het water en wisten de drie uit het water te krijgen. Het 1-jarige dochtertje van de vrouw overleefde het uiteindelijk niet.

Hele incident op film
De zaak draait met name om de interpretatie van de beelden van bewakingscamera’s. Het hele incident staat op film. “Uit die beelden blijkt naar de mening van het Openbaar Ministerie onomstotelijk dat er geen sprake was van een ongeluk”, zei de officier van justitie.

Lees ook
Man (46) doodgeslagen toen hij jongemannen vroeg om te stoppen met urineren voor zijn huis

“Ze is haar dochter verloren en voelt zich verantwoordelijk ook al was het een ongeluk. Gun mijn cliënt haar rouwproces”, zei haar advocaat Henk Voors. Hij verzocht de rechtbank om M. op vrije voeten te stellen. Dat verzoek is door de rechtbank afgewezen. Wel worden nog drie getuigen gehoord en volgt er nog onderzoek naar de psyche van de verdachte.

Op 30 maart is een volgende inleidende zitting in deze strafzaak.

Martin (53) uit Zwolle gooit zijn hond met vastgebonden voorpoten in kanaal ‘omdat hij gromt’

Taakstraf voor Zwollenaar (21) die man zwaar mishandelde om ‘pedofilie’