in

Moeder maakt zoontje vast in zitplaats auto – nadat hij sterft komen er details vrij die iedereen moet weten

De belangrijkste job van een ouder is zonder twijfel zorgen dat hun kinderen vrij zijn van alle mogelijke gevaren.

En zoals elke ouder, deed Holly Wagner haar uiterste best om haar kinderen veilig te houden. Maar op 27 april 2013 ontving de moeder van twee een choquerend telefoontje terwijl ze op haar werk was.

Holly’s vriend was zijn twee zoontjes naar het park aan het brengen, en zowel de 3-jarige Connor en zijn 11-maanden oude broertje Cameron waren veilig vastgemaakt achteraan in de wagen. Athans, dat bleek zo.

Holly’s vriend ramde tegen een stopbord en botste daardoor tegen een andere wagen. Hij en de twee jongens waren zwaargewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Holly’s vriend en haar zoon Connor hadden ernstige maar geen levensbedreigende wonden, terwijl Cameran erg veel erger aan toe was.

Dokters vertelden kort daarna dat Cameron het waarschijnlijk niet zou redden, en de verslagen moeder stond voor de hartverscheurende keuze om hem ofwel in leven te houden of niet.

Lees ook  Zien: prachtig gebaar van André Hazes voor familie Monique

Cameron zou het hoe dan ook niet overleven, maar hij zou uit zijn leiden verlost worden indien de dokters de machine zouden uitschakelen.

Holly wou haar zoontje niet meer zien lijden, en op 13 mei 2013, stierf Cameron in de armen van zijn moeder.

Het politierapport zei dat Cameron zijn door veroorzaakt werd doordat zijn gordel niet goed was vastgemaakt. Zijn onderste gordel was niet vastgemaakt en zijn borstgordel brook door de impact. Cameron zat ook met zijn gezicht naar voren, dus toen de gordel brak werd hij uit de wagen gegooid.

En gezien hij slechts 11 maanden oud was moest Cameron eigenlijk in een zitje gericht naar de achterkant zitten maar dat wist Holly niet.

“Ouders en verzorgers van kinderen moeten de juiste zitjes hebben specifiek voor de leeftijd van hun kinderen, en moeten die correct installeren volgens de instructies van de fabrikant. Vele websites bieden richtlijnen en handleidingen om een autozitje correct te installeren, zoals BuckleUpforLife.com en safercar.gov.
Veel websites kunnen ook helpen zoeken naar het dichtstbijzijnde Child Passenger Safety Technician (CPST), een dienst die mensen helpt bij het installeren van kinderzitjes in de wagen,” vertelt Gloria Di Castillo, nationale directeur van Buckle Up for Life, aan de Huffington Post.

Lees ook  Politieagenten die in het midden van het winkelcentrum een peuter opmerken, doen een brutale vaststelling.

Twee weken voor het ongeval, nam Holly een foto van Cameron terwijl hij sliep in de wagen met zijn gezichtje naar voren gericht. Op dat moment wist Holly niet dat het zitje van Cameron naar achteren moest gericht zijn.

Indien iemand dit gezien zou hebben, zou hij misschien nog leven.

Nu waarschuwt Holly ook andere ouders over de mogelijke gevaren van het niet veilig vastmaken van jonge kinderen in de wagen. Ze schrijft over veiligheid in de wagen op haar Facebookpagina.

Bekijk hier een video over Cameron en zijn tragisch leven:

Geen enkel kind zou zo mogen aan z’n einde mogen komen, want dit was een vermijdbare fout. Verspreid aub deze kennis over kinderen en het veilig in de wagen zitten!

22-jarige vrouw wordt lastiggevallen door 3 mannen in bus – dan leert ze hen een lesje die ze niet zullen vergeten

Vrouw zet hartverscheurende foto´s online – maar niemand kan geloven wie er achter de horror zit