in

Moeder laat het been van haar dochter amputeren. De reden hiervoor doet je versteld staan.

Toen ze amper drie jaar oud was, moest Jemma Kelly voor haar nog zo jonge leeftijd al heel wat hindernissen overwinnen.

De dag dat Jemma geboren werd, vertelde de artsen haar ouders Tamara en Jimmy dat ze perfect gezond was, maar dat er een probleem was met haar handen en voeten.

Toen Tamara haar dochter zag, was ze overstuur. “Ze had maar drie vingers aan elke hand en ze had geen enkel in haar rechterbeen” vertelde de moeder.

Hierdoor kon Jemma niet normaal wandelen en spelen. “Ik wil dat mijn dochter een normaal leven zou leiden. Ze is een geweldig meisje en ik wil niet dat haar leven gehinderd wordt door deze handicap.”

Lees ook
Met deze bureaustoel kan je horizontaal liggen om dutjes te doen op kantoor

“We kregen opties om haar benen te verlengen met schroeven, metaal en bouten” vertelde de jonge moeder. “Maar we beslisten dat een amputatie beter zou zijn om haar een leven vol operaties te besparen.”

Ondanks de andere suggesties van de artsen namen de ouders de moeilijke beslissing om het been van het meisje te laten amputeren. Op amper negen maanden werd haar beentje al geamputeerd.

Lees ook
Pedofiel verlaat gevangenis en wordt vermoord: “Vader van 15-jarig slachtoffer schakelde huurmoordenaar in”

Twee maanden later kreeg ze haar eerste prothese en haar ouders deden er alles aan om haar gelukkig te maken en als een normaal kind te laten opgroeien. Ze moedigde haar aan om aan sport te doen.

En ze is er dol op! Ze wil zelfs een cheerleader worden en dankzij haar prothese moet dit allemaal mogelijk zijn.

“Ze doet cheerleading, rijdt met de fiets, springt op trampolines – als haar prothese bedekt is, zie je het verschil met andere meisjes geeneens” vertelt de moeder gelukkig.

DEEL deze geweldige meid met je vrienden op Facebook!

Kinderarts laat zien hoe je een schreeuwende baby binnen enkele seconden kunt kalmeren

KFC is op zoek naar een professionele kip proever voor 10.000 euro