in

Moeder laat dochter (2) verhongeren: Ze woog bijna niks meer..

Een koppel riskeert een zware gevangenisstraf nadat hun dochter overleed aan uithongering, terwijl ze in erg onhygiënische omstandigheden moest leven. Een speurder omschrijft de omstandigheden als het ergste wat hij ooit gezien heeft.

Lauren Wade was amper twee jaar oud toen ze stierf en was in zo’n slechte staat dat de ambulance die haar naar het ziekenhuis vervoerde later gedesinfecteerd moest worden.

Haar werkloze ouders Margaret Wade (38) en Marie Sweeney (37) dwongen haar om een vieze kamer te wonen die zo vol lag met afval dat het moeilijk was om de deur te openen.

Openbare aanklager BillMcVicar verklaarde aan de rechtbank: “De keuken stond zo vol met zakken afval dat er nauwelijks genoeg ruimte was om de deur te openen.”

In hun huis waren honderden insecten en vliegen die rond het afval, overschotjes eten, vieze borden en kleren vlogen.

Lees ook  Oude man zit verlicht op podium – kijk nu naar de jury als er 8 mannen achter hem komen staan

In een slaapkamer was de viezigheid zo smerig dat je nog nauwelijks het tapijt kon zien. Lauren werd in maart 2015 overgebracht naar het ziekenhuis, maar ze zou 30 minuten overlijden.

Ze was zwaar ondervoed en had duizenden hoofdluizen die ze het grootste deel van haar leven had gehad. De twee andere kinderen die in het huis woonden, waren ook zwaar verwaarloosd maar overleefden het.

Wade verklaarde aanvankelijk aan de politie dat ze zich niet schuldig voelde voor de dood van Lauren in Glasgow. Maar het koppel zou later bekennen dat ze de drie kinderen zwaar verwaarloosden en slecht behandelden.

Een week voor haar overlijden had Wade nog tegen een buur gezegd dat het gehuil van Lauren te wijten was aan het doorkomen van haar tanden, hoewel ze op dat moment al een volledig gebit had. Ze kregen pas hulp toen ze bewusteloos werd aangetroffen.

Lees ook  Boer plant duizenden eikenbomen om zijn overleden vrouw te eren. 17 jaar later brengt een luchtfoto een geheim aan het licht.

Wade vertelde de verpleegsters dat Lauren een virus had, maar de dokters werden achterdochtig en een autopsie bracht zware verwaarlozing aan het licht.

De sociale diensten bezochten het huis zes maanden voor de dood van Lauren en het koppel kreeg het bevel om het huis op te ruimen. Later zouden de omstandigheden nog verslechteren.

Hun straf volgt op een latere datum.

DEEL DIT BERICHT ALS OOK JIJ VINDT DAT SOMMIGE OUDERS BETER OPGEVOLGD MOETEN WORDEN DOOR DE SOCIALE DIENSTEN. WE HEBBEN HET GEVOEL DAT DE ZINLOZE EN VRESELIJKE DOOD VAN DIT MEISJE VERMEDEN HAD KUNNEN WORDEN, WAT HET ALLEMAAL NOG VRESELIJKER EN ERGER MAAKT. HOPELIJK KRIJGT HET MEISJE NU SNEL GERECHTIGHEID.

Hond met schroevendraaier in oog geprikt en in brand gestoken

Dit zijn de eerste beelden van ‘De Luizenmoeder’ seizoen 2!